Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Statistika / Vsak prebivalec Slovenije je v letu 2021 povprečno porabil 38 litrov vina

Mladina 03.01.2023
Številni ljudje si ob vstopu v novo leto zastavijo cilj, da bodo uživali manj alkohola in manj kadili. Zaradi alkoholne bolezni jeter v letu 2021 je umrlo 366 prebivalcev Slovenije, kar je predstavljalo 1,6 odstotka vseh smrti. Med pogostimi novoletnimi… »

Slabe banke ni več, državne naložbe koncentrirane na SDH

Delo 03.01.2023
Prenos nepremičnin DUTB bo urejala nova strategija upravljanja državnih naložb. V nadaljevanju preberite še: Upravljanje državnega premoženja se pod sedanjo vlado koncentrira pod okriljem SDH, h kateremu se je z novim letom pripojila slaba banka… »

Voznik začetnik pod vplivom alkohola zunaj naselja vozil 150 km/h

RTV Slovenija 03.01.2023
Na delu ceste zunaj naselja Šikole, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, je v nedeljo zvečer 20-letnik voznik začetnik iz okolice Ptuja vozil osebni avtomobil s povprečno hitrostjo 150 kilometrov na uro. Med postopkom sta policista vozniku… »

Princ Harry si želi nazaj očeta in brata. Se nočeta pobotati?

Necenzurirano 03.01.2023
Prah se po odmevni dokumentarni seriji še ni dodobra polegel, že sledi knjiga, ki bo, kot kaže, precej kontroverzna. Skorajšnji izid prinčevih spominov napovedujeta napovednika dveh intervjujev – enega za ITV in enega za CBS. V njem vojvoda… »

Nesreča na mengeški obvoznici: prevrnil se je tovornjak z lesnimi sekanci #foto

SiolNET 03.01.2023
Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste se je ponoči na mengeški obvoznici zgodila prometna nesreča, v kateri se je prevrnilo tovorno vozilo. Zaradi odstranjevanja posledic je zapora trajala približno štiri ure, zdaj pa je, kot… »

VIDEO: V zraku trčila helikopterja, smrtnih žrtev bi lahko bilo še več

Svet24 03.01.2023
Trčenje v zraku bi lahko terjalo več življenj. V včerajšnjem trčenju dveh helikopterjev v bližini avstralskega mesta Gold Coast so umrli britanski par ter dva Avstralca. Tri osebe, med njimi dva otroka, so utrpeli resne poškodbe. Vzrok za nesrečo… »

Horoskop za torek, 3. januarja

Svet24 03.01.2023
Sonce je v kozorogu, Luna je v biku, ob 3.44 preide v dvojčka. OVEN – Kmalu po polnoči bo Venera prešla v zračnega vodnarja in Luna bo prešla v družabno znamenje dvojčkov, kar vas bo vodilo k združevanju prijetne zabave z delom. BIK – Kljub… »

"Hudič mi ni dal miru, ko sem prišla do njegovih vhodnih vrat, sem na njih zagledala kri"

Svet24 03.01.2023
Podrobnosti surovega umora v Kikindi. Timotej ni prišel k sosedom na kavo, na njegovih vratih kri. Panika. Groza. Zločin. Dvainšestdesetletnega Timoteja Z. iz Kikinde v Srbiji je danes zgodaj zjutraj v domači hiši umoril Z. M. iz Ruskega Sela, ki se… »

Venček izstopajočih "hudodelskih" dosežkov v letu 2022

Necenzurirano 03.01.2023
Zagonetni primeri, ki bi jih lahko uvrstili v rubriko Saj ni res, pa je, a so pristali v policijskih zapisnikih. Venček izbranih primerov, ki so jih v letu 2022 obravnavali možje postave. Po odvzeto vozniško prehitro prišel pijan Januarja so… »

V Ljubljani žalna knjiga in maša za pokojnega Benedikta XVI.

Dnevnik 03.01.2023
Zaslužnega papeža Benedikta XVI., ki je umrl v soboto, se bodo spomnili tudi v Sloveniji. V petek bo v ljubljanski stolnici maša zanj, od srede do petka pa bo na apostolski nunciaturi v Ljubljani odprta žalna knjiga, so danes sporočili iz Slovenske… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem