Slovenija arhiv novic 03.01.2023

Za stanovalko usodno avtomatsko zapiralo na strešnem oknu. Zagrabilo jo je za vrat ...

Necenzurirano 03.01.2023
V Švici se bo začelo sojenje delavcema, ki sta poskrbela za neustrezno montažo mehanizma za avtomatsko zapiranje okna, zaradi česar je dve leti pozneje življenje izgubila stanovalka. Januarja bosta na zatožno klop okrožnega sodišča v švicarskem… »

Eko sklad z novimi spodbudami za sončne elektrarne in naložbe v ogrevanje

Dnevnik 03.01.2023
Eko sklad je v petek v uradnem listu objavil nova poziva: za nepovratne finančne spodbude za vgradnjo sončnih elektrarn za samooskrbo in za skupne naložbe v ogrevanja v stavbah s tremi in več deli. Skupaj sta vredna 11 milijonov evrov. Poleg tega je… »

Umrl je eden in edini Ken Block

Svet24 03.01.2023
Za 55-letnika je bila usodna nesreča z motornimi sanmi. Ken Block, voznik relija, ki se je prelevil v zvezdo ekstremnih športov, ter vizionar, ki je s svojimi podvigi in blagovno znamko Hooningan, ki jo je osnoval leta 2010, uspel definirati… »

Slovenci brez osebnega zdravnika za zdravstvo prispevali kar 3 milijarde evrov

Svet24 03.01.2023
Osem eminentnih slovenskih zdravnikov poziva državljane, naj za čas, ko nimajo osebnega zdravnika in nimajo dostopa do zdravstva, terjajo od države povračilo prispevkov. Skupina Zdravstvo.si v kateri najdemo več eminentnih slovenskih zdravnikov, se… »

Uroš Zorman: Kdor ne gre na glavo, nima tu kaj iskati

Slovenske novice 03.01.2023
Slovenski rokometaši začeli glavni del priprav na bližnje SP. Selektor Uroš Zorman se veseli debija v svoji drugi domovini. Z vidika reprezentančnih nastopov minulo leto ne bo ostalo v dobrem spominu slovenskim rokometašem. Toda za vsakim dežjem… »

Kako predstavniki slovenskega gospodarstva vidijo konec leta in kakšni izzivi jih čakajo

Necenzurirano 03.01.2023
V Sloveniji deluje več organizacij, ki zastopajo interese gospodarstva in podjetnikov. Predstavnike Gospodarske zbornice Slovenije, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, Združenja Manager in Kluba slovenskih podjetnikov smo povprašali, kako… »

Prvi prevzem leta 2023: Salus kupil veletrgovca z medicinsko opremo

Finance.si 03.01.2023
Veledrogerist Salus je danes z Andrejem Močanom sklenil pogodbo o prevzemu družbe Meditrade, ki se ukvarja z veletrgovino z medicinsko opremo. Prek Seoneta so sporočili, da bodo za celotni poslovni delež plačali 7,16 milijona evrov, odvisno od… »

Ob avtu zagledal ležati moškega, ki je občasno vstal in spet padel po tleh

Slovenske novice 03.01.2023
S kraja se je vendarle uspel odpeljati, a so ga policisti hitro ustavili. V petek ob 4.27 je občan iz okolice Kopra poklical na OKC PU Koper in sporočil, da skozi okno opazuje vozilo na cesti, ob katerem leži moški, ki občasno vstane in spet pade po… »

VIDEO: Predsednik UFC oklofutal ženo

Svet24 03.01.2023
Med silvestrovanjem v Mehiki sta roke drug na drugega položila Dana White in njegova soproga Anne. Dolgoletni predsednik svetovne organizacije mešanih borilnih veščin UFC Dana White in njegova žena Anne sta se od leta 2022 poslavljala v baru El Squid… »

Pokljuka tokrat z gledalci in višjimi slovenskimi ambicijami

RTV Slovenija 03.01.2023
Najboljši biatlonci sveta se bodo po dveh letih spet zbrali na Pokljuki, kjer jih od četrtka do nedelje čakajo tekme v sprintu, zasledovanju ter v mešanih parih in mešanih štafetah. Prenosi tekem bodo na TV SLO 2 in MMC-ju. Ne glede na dosežke… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem