Arhiv novic 04.01.2023

Energija sonca

Delo 04.01.2023
Prehod k zeleni energiji bi bil učinkovitejši, če bi odločevalci v procese odločanja vključili arhitekte, krajinske arhitekte in urbaniste. V kolumni preberite: Silicij je drugi najpogostejši element v zemeljski skorji. Predstavlja kar 25,7… »

V smučarskih skokih vre: "Kdo si je to izmislil?"

Zurnal24 04.01.2023
Ostre besede iz ust nekdanjega zmagovalca novoletne turneje. V smučarskih skokih še naprej veliko prahu dvigujejo nejasnosti v zvezi z uvedbo novoletne turneje za dekleta. Ta bi morala prvič potekati v tekmovalnem obdobju 2023/2024, vendar je… »

Ob pomanjkanju nekaterih antibiotikov pediatri zagotavljajo, da otroci ne bodo ostali brez zdravil

RTV Slovenija 04.01.2023
V nekaterih lekarnah zadnje dni zmanjkuje antibiotičnih zdravil za otroke. Odgovorni zagotavljajo, da je pomanjkanje začasno, pediatri pa, da so na voljo ustrezna nadomestna zdravila. Police, kjer bi morali biti antibiotiki za otroke v tekoči obliki… »

Sven Hannawald: Zlata sova, kaj je to?

Delo 04.01.2023
Nemške skakalke izlile jezo zaradi časovne zamaknitve turneje na večjih napravah, kot sta tisti v Beljaku in na Ljubnem. V nadaljevanju preberite: »Nezaslišano,« pravi nemška smučarka skakalka Luisa Görlich in dodaja: »Ob tem tudi nismo dobile… »

Pišemo novo zgodovino Maribora

Delo 04.01.2023
Strateg vijoličnih Damir Krznar ima pred nadaljevanjem sezone odlično izhodišče. Trener mora biti menedžer. V nadaljevanju preberite: Odličen zaključek jesenskega dela prvenstva je v mariborski nogometni tabor prinesel več vedrine in zanosa… »

Nova sprememba v življenju Cristiana Ronalda

SiolNET 04.01.2023
Cristiano Ronaldo je bil v torek tudi uradno predstavljen kot novi član Al-Nassrja v Savdski Arabiji, a kot vse kaže to ni edina sprememba v življenju portugalskega zvezdnika. Kot poročajo tuji mediji, naj bi se Ronaldo po več kot dveh desetletjih… »

Iz zapora izpustili iransko igralko, ki je protestirala proti usmrtitvam

RTV Slovenija 04.01.2023
Iranska igralka Taraneh Alidusti je bila po plačilu varščine izpuščena iz zapora. Na prostosti je skoraj tri tedne po tem, ko so jo zaprli zaradi izražanja solidarnosti z moškim, ki so ga usmrtili zaradi nemirov, povezanih s protivladnimi protesti… »

Brentford v svoje vrste zvabil obetavnega nemškega napadalca

RTV Slovenija 04.01.2023
21-letni nemški napadalec, član mladinske reprezentance elfa, Kevin Schade je iz vrst Freiburga okrepil angleškega premierligaša Brentford. Schade bo sicer na Otoku do konca sezone igral kot posojeni nogometaš Freiburga, nato pa sledi prestop, za… »

Pevec skupine Rammstein za 60. rojstni dan ostal brez kipa

RTV Slovenija 04.01.2023
Pevec kontroverzne nemške skupine Rammstein Till Lindemann je dopolnil 60 let. Oboževalci so mu v mestu Rostock ob jubileju postavili kip, ki so se ga še isti dan polastili tatovi. Nemška skupina Rammstein je že desetletja poznana po ostrem metalskem… »

PO SPLETU TRAGIČNIH OKOLIŠČIN OSTALA SAMA Z NEKAJMESEČNIM VNUČKOM: Takšnega odziva ni pričakovala po klicu na pomoč

Regional 04.01.2023
Mediji danes poročajo o zgodbi, ki je zaokrožila po družbenih omrežjih in se dotaknila mnogih ljudi. Starejša gospa iz Ljubljane je po spletu tragičnih okoliščin pred dvema mesecema ostala sama z nekajmesečnim vnučkom. Fotografija je… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem