Arhiv novic 04.01.2023

Ruska državna agencija polna napovedi po destabilizaciji sveta

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: epa Večina najbolj vročih točk ostaja v Aziji in Evropi, kjer lahko v novem letu eksplodira ne le Kosovo, ampak tudi Bosna,” napoveduje avtor besedila na RIA Novosti. Ruski državni medij RIA Novosti je namreč objavil geopolitično napoved za… »

NEUPRAVIČENO? Dve primorski občini Katoliški cerkvi zaračunavata nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča (ANKETA)

Regional 04.01.2023
V občinah Postojna in Ilirska Bistrica so začeli verskim skupnostim zaračunavati nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča za verske objekte. Pri tem se sklicujejo na odločbo ustavnega sodišča in priporočila ministrstva za okolje. V Katoliški… »

Kozje v finalu najbolj razvojno prodornih občin

Kozjansko 04.01.2023
V finalu območja med Koroško in Posavjem za nagrado Zlati kamen se je letos znašla Občina Kozje. Gre za nagrado za razvojno najprodornejše lokalne skupnosti. Zlati kamen je sistem za spodbujanje in spremljanje razvoja na ravni lokalne samouprave. To… »

Na Ajševici trčili osebno in tovorno vozilo

Goriški portal 04.01.2023
Včeraj, nekaj pred 11. uro, se je na Ajševici zgodila prometna nesreča. V nesreči, do katere je prišlo v križišču pred gradbiščem, sta bila udeležena 25-letni voznik avtomobila ter 71-letni voznik tovornega avtomobila, ki je nesrečo… »

Udarec “svobode”: Zaradi vladnih ukrepov se lahko na tisoče družin poslovi od kreditne sposobnosti

Nova 24TV 04.01.2023
Predstavniki koalicijskih strank. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, premier Robert Golob in ministrica za zunanje zadeve Tanja Fajon. Vir: STA Vlada Roberta Goloba je z zvišanjem minimalne plače in socialnih… »

»Koalicija z Gibanjem Svoboda bo Ljubljani prinesla več Jankovića«

Mladina 04.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Ključno vprašanje nove koalicije je torej, ali bo partnerstvo z Gibanjem Svoboda Ljubljani prineslo kaj več. Občutki so bili do objave koalicijskega sporazuma mešani. Stranki – oziroma bolje prvaka teh strank – sta sodelovanje… »

Igralci, ki so spregovorili o snemanju intimnih prizorov v filmih

Nova 24TV 04.01.2023
Foto: Freepik Medtem ko mi gledamo film in v sceni opazujemo dva igralca, je izza kamere v resnici kup ljudi: od režiserja, snemalca, mojstra luči, tonskega mojstra idr. Dandanes je tam celo koordinator za intimne prizore. Ker marsikoga zanima, kako se… »

»Naravo zapišem z veliko začetnico in jo razglasim za svojo cerkev«

Mladina 04.01.2023
Globalni dogodki, ki so se zvrstili v zadnjih letih, so osvetlili resne posledice sistemske krize neoliberalnega kapitalizma. V prostorih MGLC Švicarije je do 26. februarja na ogled skupinska razstava Naravna vera, na kateri so predstavljena umetniška… »

»Washingtonsko močvirje« še čaka na izsušitev

Delo 04.01.2023
Republikanec Kevin McCarthy spet ni zmagal v tekmi za tretji najpomembnejši položaj ZDA, demokrati se veselijo. V nadaljevanju preberite: Dva ducata pic, ki so jih po treh torkovih neuspešnih glasovanjih za predsednika predstavniškega doma naročili v… »

Novoletna prelomnica za izdelovalca kitar in pevko

Slovenske novice 04.01.2023
Conti in Sara Lamprečnik iz oddaje V petek zvečer predstavljata novo skladbo. Izdelovalec kitar Davor Kontić - Conti že približno dve desetletji deluje v zakulisju slovenske glasbene scene, in sicer kot tehnik, snemalec in producent. Sodeloval je z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem