Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Predsednica misli, da je komunistična revolucija pomembno pripomogla k temu, da smo Slovenci leta 1991 pobegnili iz komunizma

Nova 24TV 08.01.2023
Pohorje, pri Treh žebljih na Osankarici. Slovesnost ob 80. obletnici poslednjega boja Pohorskega bataljona, na njej je bila govornica predsednica republike Nataša Pirc Musar. Kot smo že pisali, se je novopečena predsednica Nataša Pirc Musar odločila… »

Mati treh otrok je prodala ledvico in se štiri leta pretvarjala, da je moški: razlog je več kot šokanten (VIDEO)

Slovenske novice 08.01.2023
Naziv »mati leta«, ki ga je prejela, se zdi močno podcenjevanje žrtvovanja te ženske. V Egiptu ženske nimajo enakih pravic kot moški, to pomeni tudi, da nimajo pravic do enakega dela. Baheya Ali Suleiman je poskušala živeti in delati kot ženska… »

Mlada pevka Zoya: 14-letnica s sladkorjem in strupom

Slovenske novice 08.01.2023
Posnela je pesem, ki govori o neuslišani ljubezni med mladostnikoma. Pod umetniškim imenom Zoya se skriva komaj 14-letna mladenka, ki obožuje umetnost v vseh zvrsteh in se, poleg petja, ukvarja tudi s plesom. Glasba jo spremlja že od mladih nog in… »

Astrologinja Lenka: Čutili boste premoč

Slovenske novice 08.01.2023
Kaj nam danes kažejo zvezde? Po polni luni je Luna prišla v opozicijo s Plutonom, da naredi še nekaj stvari iz preteklosti. Čeprav so to boleči spomini, je dobro, da se jih zavedamo in sprejmemo, saj se jih le tako znebimo. V zgodnji zori je Luna… »

Težave tekačice z želodcem pri teku

Slovenske novice 08.01.2023
Navdušena tekačica je morala zaradi težav z izločanjem želodčne kisline (refluksa) močno zmanjšati obseg teka. Z ustrezno prehrano te bolezni ne moremo pozdraviti, jo pa lahko zelo omilimo. Kam bomo najraje in največ potovali v letu 2023 Vas… »

Kitajska odpravila karanteno za potnike iz tujine

SiolNET 08.01.2023
Kitajska je danes po skoraj treh letih odpravila obvezno karanteno za potnike iz tujine, ki so jo uvedli zaradi covida-19. Ukrep sledi konec lanskega leta sprejeti odločitvi kitajskih oblasti, da končajo politiko ničelnega covida, ki ji je sledilo… »

Zaradi Ronalda njegov soigralec ostal brez posla

Zurnal24 08.01.2023
Kamerunec je postal žrtev Portugalčevega prihoda. Kamerunski napadalec Vincent Aboubakar je sredi sezone ostal brez delodajalca, savdijski Al Nassr je z njim namreč prekinil pogodbo po prihodu Cristiana Ronalda. V savdijski ligi je namreč število… »

Barcelona z davkom nad Amazon in velika dostavna podjetja

Delo 08.01.2023
Katalonska prestolnica bo kot prva v Evropi pobirala nadomestilo za uporabo javnih površin, ki jih velika podjetja uporabljajo za dostavo paketov na dom. V nadaljevanju preberite: S pandemijo so dostavljavci paketov postali nezgrešljiv del urbanega… »

Klakočar Zupančičeva ob obisku zavetišča posvojila mačko

SiolNET 08.01.2023
Predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je v petek obiskala Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana in v soboto Zavetišče za živali Maribor. Pri tem pa izrazila hvaležnost vodstvu zavetišča za skrb za živali in za dobre življenjske pogoje… »

Kako zveni književnost? Tudi kot bobnenje – pa čeprav bobnenje muhe, ki sede na mizo

RTV Slovenija 08.01.2023
a nekaj vendarle sem / to telo mora ja nekaj biti. Leta 1995 v Mariboru rojeni Tom Veber je pesnik, performer, vizualni umetnik, urednik in kulturni producent. Nastopa kot igralec, plesalec in pevec. Poezijo objavlja v literarnih revijah in na radiu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem