Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Ste za praznike pojedli preveč? Čas je, da se razstrupite!

Svet24 08.01.2023
Če ste za praznike pojedli preveč (nezdravega) in premalo časa posvečali gibanju, bo razstrupljanje telesa zagotovo prava odločitev. Ne potrebujete veliko, le nekaj vztrajnosti in dobrih navad. Najprej poskrbite za to, da iz prehrane odstranite vse… »

Zaradi posnetka uriniranja predsednika Južnega Sudana pridržali šest novinarjev

24ur 08.01.2023
V Južnem Sudanu so zaradi razširjanja posnetka, na katerem predsednik Salva Kiir domnevno urinira v hlače, pridržali šest novinarjev. Ti so pridržani že dlje, kot to dopušča zakon. Na posnetku, zaradi katerega so oblasti pridržale šest… »

V incidentu na Kitajskem umrlo 19 ljudi. Tovornjak zapeljal v pogrebno povorko.

RTV Slovenija 08.01.2023
Na vzhodu Kitajske v provinci Džjangši je zgodaj v nedeljo prišlo do hudega incidenta, v katerem se je tovornjak zaletel v pogrebno povorko. Umrlo je 19 ljudi, 20 je ranjenih. Več kot 60 ljudi je hodilo ob cesti na poti v krematorij, je za enega od… »

MAČKE SO LJUDEM V MARSIČEM LAHKO VZOR: Življenjske lekcije, ki se jih je dobro naučiti od njih

Regional 08.01.2023
Ne samo, da imajo mačke zelo prikupne tačke in oddajajo pomirjajoč zvok oziroma predenje, ampak se ljudje od njih lahko mnogo naučijo, saj so res posebne živali. Človekove spremljevalke so že vse od starega Egipta, njihov značaj je predmet… »

Po spletu lažna sporočila bank

Slovenske novice 08.01.2023
Lažna spletna stran zahteva potrditev z vnosom osebnih in kartičnih podatkov. Policisti opozarjajo na povečano število lažnih sporočil v imenu različnih bank, v katerih prejemnika usmerjajo na lažno spletno stran, ki zahteva vnos osebnih ali… »

V Italiji dvig cen hrane. Sto evrov več za kruh in testenine

Zurnal24 08.01.2023
Čeprav so številni izdelki v sosednji Italiji še vedno cenejši, občutijo inflacijo tudi njihove cene hrane. V letu 2022 je sodeč po italijanski zvezi potrošnikov dala družina sto evrov več samo za testenine in kruh. Pri zvezi potrošnikov so… »

PHE OBALA BOLJE OPREMLJENA: Bogatejša je za novo reševalno vozilo z najsodobnejšo opremo (FOTO)

Regional 08.01.2023
Prehospitalna enota (PHE) Obala, ki deluje pod okriljem Zdravstvenega doma Koper, je tudi uradno prevzela novo reševalno vozilo nujne medicinske pomoči volkswagen transporter v vrednosti dobrih 235 tisoč evrov. Obenem je ZD Koper kupil še dve vozili… »

Elvis Presley nekoč kar šest mesecev vsak dan jedel enak obrok

24ur 08.01.2023
Nekdanja žena pokojnega pevca Elvisa Presleyja je razkrila, da je bil legendarni kralj rokenrola človek navad, kar je pripeljalo do tega, da je nekoč kar šest mesecev vsak dan jedel enako pripravljen obrok. "Če je bilo narejeno na jugu, mu je bilo… »

Quo vadis, Slovenija?*

Delo 08.01.2023
Niti za hip se več ne znamo postaviti v kožo drugega, vse, kar vidimo, smo le mi sami. Jaz, povsod samo še jaz. Prva letošnja kolumna bi morala biti najbrž na moč optimistična, razveseljujoča, s pogledom, uprtim v rožnato prihodnost. Bojim se, da… »

Obnova mostu v Spodnji Rečici v teku

Savinjsko Šalaške 08.01.2023
Zaradi dotrajanosti je Občina Rečica ob Savinji septembra pristopila k izgradnji novega mostu v Spodnji Rečici. Dela potekajo po planu, do sedaj je narejeno podporje za most. Celjsko podjetje VOC je izvajalec del popolne rekonstrukcije mostu. Nov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem