Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Elon Musk uvaja svojega naslednika na vrh Tesle

Delo 08.01.2023
Tom Zhu postaja odgovoren za skoraj vse dejavnosti izdelovalca električnih avtomobilov Tesla. V nadaljevanju preberite: Tomu Zhuju je Elon Musk poleg izvršilne vloge, ki jo v Tesli že ima na Kitajskem, Japonskem, Novi Zelandiji in v Avstraliji, v… »

Tamara napredovala, Kaja avt

Delo 08.01.2023
Najboljši slovenski teniški igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan s polovičnim izkupičkom čez kvalifikacije za uvrstitev na glavni turnir WTA v Hobartu. Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je skozi kvalifikacije uspešno prebila na glavni… »

Najmanjša diskoteka na svetu: Samo trije obiskovalci, samo ena pesem

RTV Slovenija 08.01.2023
Teledisko, najmanjši nočni kub na svetu, ki ima v Berlinu pet svojih en kvadratni meter velikih izpostav, se je odprl na novi lokaciji v Madridu. Madridski Teledisko Silver je tudi prva Telediskova izpostava v tujini. Klub v obliki telefonske… »

(Nedeljski dnevnik) Pesem vodi k angelu ali hudiču

Dnevnik 08.01.2023
Nekdanja pevka Eva Sršen se spominja zlatega obdobja slovenske popevke – Uspešnico Pridi, dala ti bom cvet bi morala sprva peti Majda Sepe »Kje si, Eva? Ja, kako si pa oblečena?!« je zasopihano vprašal Braco Koren, ko je leta 1969 vstopil v… »

Tapenade - namaz iz vloženih sardonov, črnih oliv in kaper

RTV Slovenija 08.01.2023
Sestavine: 35 dag črnih oliv (okoli 20 dag izkoščičenega mesa), 10 filejev slanih sardonov v olju, 6 strokov česna, 3 žlice vloženih kaper, žlička svežega ali suhega timijana, žlička svežega ali suhega šetraja, sok polovice limone, 4 žlice… »

S štirinožnimi reševalci na terensko vožnjo

RTV Slovenija 08.01.2023
V Avtomobilnosti smo bili v prav posebni družbi - v družbi Enote reševalnih psov Slovenije. Skupaj z njo smo testirali jeepa wranglerja in vozniške tehnike, kako priti na cilj čim hitreje, obenem pa za pse varno in udobno. Bili smo v družbi voznikov… »

Marija Švajncer: Iskanje ljubezni

RTV Slovenija 08.01.2023
Pesnica, pisateljica, pravljičarka, literarna kritičarka, esejistka in filozofinja Marija Švajncer je v Iskanju ljubezni prikazala vse tisto, kar lahko spremljamo v njeni poeziji in esejih. To je predvsem poanta, da je vredno upati in verjeti v dobro… »

Janko Šopar žaluje: njegove ljubljene Miše ni več

Slovenske novice 08.01.2023
Brez energične Miše bo njegovo življenje nedvomno polno izzivov, Po 47 letih skupne sreče je pred dnevi za vedno zaprla oči Miša, žena najbolj znanega brkača s televizijskih zaslonov Janka Šoparja, in za seboj pustila veliko praznino. »Bolečina… »

Pravilno začnite 2023.

Slovenske novice 08.01.2023
Zdaj je čas za razmislek o zaključenem poglavju in tem, kako se lotiti naslednjega. Zato smo zbrali nekaj namigov za začenjanje leta s pisanjem dnevnika. Seveda se lahko odločite za začetek novega poglavja kateri koli dan v letu, vendar je v novem… »

Kaj storiti, če postajate vse počasnejši?

Slovenske novice 08.01.2023
Kljub zavzetemu treningu naša zmogljivost postopoma upada. To ni le težava rekreativcev, to se dogaja športnikom vseh stopenj zmogljivosti. Če je bilo še pred nekaj leti tekaške razdalje brez težav premagati, je danes to mogoče le, če sploh, ob… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem