Slovenija arhiv novic 08.01.2023

'Še potem ko je bila ustreljena, je mislila le na varnost otrok'

24ur 08.01.2023
Stanje učiteljice iz ameriške Virginije, ki je bila resno ranjena, ko jo je ustrelil šestletni učenec, se izboljšuje, pravijo oblasti, ki pa dodajajo, da je njeno stanje še naprej resno. Nadaljuje pa se tudi preiskava dogodka. Še vedno ni jasno… »

Zdravljenje depresije; ogled muzeja na zdravniški recept

Svet24 08.01.2023
Cilj je pomagati posameznikom, da najdejo pot iz osamljenosti, ki jo povzroča depresija. V belgijski prestolnici Bruselj so muzeji in zdravniki na pobudo bruseljske podžupanje Delphine Houba združili moči za pomoč ljudem z depresijo pri njihovem… »

Povej mi, kdaj si rojen, pa ti povem, kdo si

Delo 08.01.2023
Ali veste, kateri generaciji pripadate in kaj je značilno zanjo? Generacija X je bolj pesimistična od svojih staršev, milenijci so ambiciozni ... V nadaljevanju preberite: Se še spomnite uspešnice Milena z nalezljivim refrenom, katerega del se v… »

V novo leto s pričakovanimi tremi točkami

Domžalec 08.01.2023
Odbojkarji Calcit Volleyja so v tekmi 13. kroga Sportklub prve odbojkarske lige v gosteh premagali Črnuče s 3:0 (19, 19, 16). V prihodnjem krogu bodo v zadnjem krogu druge tretjine rednega dela prvenstva v ŠD Kamnik, ob 20. uri, gostili Salonit Anhovo… »

Opozorilo v garažnih hišah zaradi vse težjih avtomobilov

Zurnal24 08.01.2023
V Veliki Britaniji so opozorili na zaskrbljujočo težavo, ki jo lahko povzročijo električni avtomobili in novi avtomobili nasploh. Električni avtomobili sicer nimajo težkih bencinskih ali dizelskih motorjev, saj so kompaktni elektromotorji veliko… »

Novoletna zaobljuba številka 1: Konec kajenja!

Svet24 08.01.2023
Cigareta je kljub vsem opozorilom za ogromno ljudi še vedno omama, ki se ji ne morejo odreči, pa čeprav so si to nemara obljubili že neštetokrat. A tokrat gre zares. Po podatkih NIJZ (Nacionalnega inštituta za javno zdravje) nam je uspelo med letoma… »

Število prejemnikov nadomestila za brezposelnost v primerjavi z majem leta 2020 prepolovljeno

RTV Slovenija 08.01.2023
Število prejemnikov denarnega nadomestila za brezposelnost je za polovico manjše kot na vrhuncu epidemije. A skrb vzbujajoče je število starejših prejemnikov - avgusta jih je bilo 4058 starih od 55 do 59 let, 3483 pa je bilo starih 60 ali več let… »

"POVSOD JE ZMEDA TE ZIME": Ponekod so kmetje že kosili travo!

Regional 08.01.2023
Previsoke temperature za ta čas vplivajo na rastline in žival. Kažejo se neobičajni pojavi, kot so cvetenje nekaterih rastlin in pojav nekaterih žuželk. Za čebele previsoke temperature v tem času niso ugodne. Ponekod so kmetje že kosili travo, ki… »

TOVORNJAK ZAPELJAL V SKUPINO ŽALUJOČIH: Umrlo 17 oseb, 22 ranjenih

Regional 08.01.2023
Tovornjak je zapeljal v skupino žalujočih, ki so čakali pred krematorijem na jugovzhodu Kitajske, pri čemer je umrlo 17 ljudi, 22 je bilo ranjenih. Nesreča se je zgodila malo po polnoči po tamkajšnjem času v vasi Taoling, približno trideset… »

Kitajska odpravila obvezne karantene za potnike iz tujine in sprostila notranja potovanja

RTV Slovenija 08.01.2023
Kitajska je po skoraj treh letih odpravila obvezne karantene za ljudi, ki prihajajo iz tujine, čeprav se država sooča s porastom števila okužb z virusom SARS-CoV-2. Po napovedi o odpravi karantene ob vrnitvi v državo prejšnji mesec, so začeli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem