Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Če najdete žival v 15 sekundah, ste genij: težje je, ko si mislite

Slovenske novice 08.01.2023
Opazi jo samo en odstotek ljudi. Kakšen je vaš vid? Ali zlahka opazite podrobnosti na fotografijah/slikah in to, kaj se skriva pod navidezno običajnimi geometrijskimi oblikami in vzorci? Če je odgovor na obe vprašanji pritrdilen, potem ne bi smeli… »

Neverjetno, na kaj moraš pristati, ko najemaš stanovanje

Zurnal24 08.01.2023
Diskriminatornost pri oddajanju stanovanja: samo ženske, samo slovensko govoreči, samo zaposleni ...pa tudi vera in prepričanje. Najpogostejši prepovedi, ki jih najemodajalci navajajo v oglasih za oddajo stanovanj, sta prepoved kajenja in prepoved… »

Najbolj v trendu bodo monstere, bananovci, strelicije (FOTO)

Slovenske novice 08.01.2023
Letos si, če razmere v stanovanju to le omogočajo, omislimo kakšno zares veliko sobno rastlino, saj bodo te med vsemi najbolj priljubljene. Ob prelomu leta se običajno oziramo v preteklost in analiziramo dogodke preteklih 12 mesecev, je pa to tudi… »

"Gre za čustveno zlorabo otrok"

Zurnal24 08.01.2023
Z Barbaro Simonič, psihoterapevtko in predavateljico na Teološki fakulteti, smo se pogovarjali o alkoholizmu v slovenskih družinah. Alkohol je del slovenske družbe, s kozarcem rujnega nazdravimo ob vsakem pomembnejšem dogodku, pa naj gre za poroko… »

Množica komaj čaka, da te ali slavi ali pohodi

Delo 08.01.2023
Inšpektor Vrenko se vrača. Glavni igralec detektivske nanizanke Dario Varga je ustvaril lik, ki počne samo to, zaradi česar obstaja – da odkrije morilca. V nadaljevanju preberite: To nedeljo se na nacionalki začenja druga sezona najbolj gledane… »

To je mama naših najbolj slavnih bratov

Zurnal24 08.01.2023
Ponovila izlet iz leta 1989. Domen in Vid Valič sta zagotovo brata, ki ju zabave željni zelo dobro poznajo, pa naj bo to televizijska, filmska ali gledališka zabava. Kljub temu da sta vsem na očeh, svojo zasebnost skrbno varujeta, je pa delček… »

Slovenka, ki sama prenavlja dom, iz 700 evrov naredila čudež!

Zurnal24 08.01.2023
Kako lepo. Kraševka Špela Rodman, ki je Instagram sledilcem znana kot Checha interiors, je iz ljubezni do opremljana ustvarila uspešen posel. Ko je leta 2021 v podnajemniškem stanovanju za le 1700 evrov poskrbela za sanjsko prenovo kuhinje iz… »

Lesni pepel: Naredite lahko več škode kot koristi

Zurnal24 08.01.2023
Lesni pepel, ki ostane po kurjenju polen ali pelet, je odlično gnojilo. A z njim je treba ravnati zelo previdno, sicer bodo učinki nasprotni od želenih. Vsi, ki hiše ogrevamo na drva ali lesne pelete, moramo iz kurišč redno odstranjevati pepel. V… »

To staro madžarsko mesto bo letos v ospredju

Zurnal24 08.01.2023
21. in 22. januarja 2023 bo Evropi predstavljena nova prestolnica kulture. Konec januarja, ko bodo na Madžarskem praznovali tudi dan kulture in 200. obletnico pesnitve Himna pesnika Ferenca Kölcseyja, ki je temelj besedila madžarske narodne himne, bo… »

Državljanska nepokorščina

Domžalec 08.01.2023
Čeprav se nisem nikoli udeležila protestov v Ljubljani, a sem jih podpirala. Dejstvo je, da živimo v demokraciji, a se glas ljudstva upošteva v glavnem formalno, pri volitvah in dokler se med strankami ne razdelijo stolčki, potem pa vlade pozabijo na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem