Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Braathen zanesljivo do vrha, Hadalin dobri dve sekundi zadaj

Delo 08.01.2023
Norveški alpski smučar je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Adelbodnu. Norveški alpski smučar Lucas Braathen je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Adelbodnu. Vodil je že po polovici tekme in zmagal z 0,71 sekunde prednosti pred rojakom… »

Konec slabe banke, ki je državi prinesla lep dobiček, v javnosti pa zanetila nekaj afer

Necenzurirano 08.01.2023
S koncem leta se je končala zgodba Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB), ki je bila eden ključnih igralcev velike sanacije bank pred nekaj manj kot desetletjem. Ob splošni oceni, da je bilo poslovanje DUTB uspešno, pa ga je zaznamovalo tudi… »

PRIPOROČILA NIJZ PRED ODHODOM NA KITAJSKO: Potniki naj bodo cepljeni, vključno s poživitvenimi odmerki

Regional 08.01.2023
Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) je danes objavil priporočila za potnike, ki potujejo na Kitajsko ali se od tam vračajo. Priporočljivo je, da so potniki cepljeni z vsemi priporočenimi odmerki cepiva proti covidu-19, da v zaprtih prostorih… »

Po "boksarskem" obračunu nov poraz Olimpije

SiolNET 08.01.2023
Hokejisti HK SŽ Olimpija so odigrali drugo domačo tekmo v tem letu. Potem ko so v petek z 0:4 izgubili z zadnjim kolektivom lige Pioneers Vorarlberg, so tokrat v tekmi 38. kroga lige ICEHL izgubili z dunajsko ekipo Vienna Capitals z 1:4 (0:1, 0:3, 1:0)… »

»Gospodom bomo zaželeli lahko noč in jim povedali, da je njihovega časa konec«

Svet24 08.01.2023
Lahko noč, gospodje je naslov skupne turneje štirih kantavtorjev, ki so javnosti dobro znani tudi sicer. Nedavno so nastopili v ljubljanskem Gleju, kjer smo jih pričakali še pred začetkom tonske vaje. Primož Siter, med drugim nekdanji poslanec… »

Nova glavna diplomatska nadzornica je veleposlanica Darja Bavdaž Kuret

RTV Slovenija 08.01.2023
Zunanja ministrica Tanja Fajon je za novo glavno diplomatsko nadzornico imenovala veleposlanico Darjo Bavdaž Kuret. Na mesto posebne odposlanke za podnebno diplomacijo pa je v urad predsednice republike imenovala Smiljano Knez. Darja Bavdaž Kuret bo… »

Dobri časi za storitve iz oblaka

Delo 08.01.2023
Salesforce računa na povečanje prodaje, saj v krizi številna podjetja ne kupijo lastne programske opreme. V nadaljevanju preberite: Salesforce ponuja rešitve za poslovanje podjetij v oblaku. Njihova zgodba o uspehu temelji na predstavitvi modela… »

»Govorjenje o zlomu je voda na mlin tistih, ki hočejo privatizirati zdravstvo«

Necenzurirano 08.01.2023
»Javno zdravstvo ni pred zlomom,« je v pogovoru za naš časopis poudaril nekdanji minister za zdravje Dušan Keber, ki je danes del civilne iniciative Glas ljudstva. V iniciativi sicer predlagajo, da bi specializantom odredili štirimesečno obvezno… »

Slavje v Neaplju in Torinu: Roma jo je zagodla prvakom

Delo 08.01.2023
V 17. kolu italijanske nogometne serie A dramatičen obračun v Milanu med AC Milanom in Romo (2:2) razveselil vodilni Napoli in zdaj drugouvrščeni Juventus. Empoli slovenskega reprezentanta Petra Stojanovića je v Rimu presenetil Lazio, ki je imel kar… »

Derbi vodilnih pripadel Krki, ki ostaja neporažena

RTV Slovenija 08.01.2023
Košarkarji Krke so na derbiju vodilnih ekip Lige Nove KBM še drugič v sezoni premagali Helios (74:67) in ostajajo neporaženi. Zmagali so na podoben način kot na prvi medsebojni tekmi v Domžalah, tudi na domači tekmi so večji del zaostajali, na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem