Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Pred nami meglena in deževna nedelja

SiolNET 08.01.2023
Danes bo večinoma oblačno, le v severovzhodni Sloveniji bo še delno jasno in sprva ponekod megleno. Na Primorskem in Notranjskem bo dopoldne občasno rosilo ali rahlo deževalo. Popoldne se bo dež na zahodu krepil in se zvečer širil proti osrednji… »

Hitra Lampič pridobila kar sedem mest: "Prostora za napredek je veliko"

RTV Slovenija 08.01.2023
Zadnji dan biatlonskih tekem za svetovni pokal na Pokljuki sta bili na sporedu še dve tekmi, v mešanih parih je zmaga romala na Norveško (Vetle Sjastad Christiansen in Ingrid Landmark Tandrevold), v mešani štafeti pa so bili najboljši Francozi. V… »

Veter marsikje povzročal težave, brez elektrike ostalo prek 3000 odjemalcev

Delo 08.01.2023
Zaradi vetra sta se okvarili razdelilni transformatorski postaji Ljutomer in Murska Sobota. Veter, ki je po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje težave povzročal predvsem na severovzhodu države, je botroval okvari razdelilnih transformatorskih… »

»Ob moji Mojci sem iz fanta dozorel v moškega«

Necenzurirano 08.01.2023
Igralec in talentirani genij Klemen Slakonja je bil zadnje čase zelo zaposlen z mariborsko in ljubljansko premiero opernega muzikala Tesla, pripravljal se je tudi na glasbeno poslastico s Small bandom. Čeprav precej nerad govori o zasebnem življenju… »

V nesreči avtobusov v Senegalu okoli 40 mrtvih

Dnevnik 08.01.2023
V trčenju dveh avtobusov v kraju Gnibi v Senegalu je umrlo okoli 40 ljudi, več deset pa je poškodovanih, je danes sporočil senegalski predsednik Macky Sall in razglasil tridnevno žalovanje, ki se bo začelo v ponedeljek. Po podatkih senegalskega… »

Ponoči so mogoča razlivanja rek in vodotokov

SiolNET 08.01.2023
Reke v zahodnem delu države, predvsem v porečju Vipave, bodo v noči na ponedeljek hitro narasle do velikih pretokov. Mogoča bodo tudi razlivanja posameznih rek in manjših vodotokov, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. Okoli polnoči… »

Princ Harry iskreno: Po smrti matere sem jokal le enkrat

SiolNET 08.01.2023
Britanski princ Harry je v intervjuju, ki ga bodo danes zvečer predvajali na televiziji ITV, dejal, da je po smrti matere, princese Diane v nesreči leta 1997, le enkrat jokal, in sicer na njenem pogrebu. Harry je intervju dal pred načrtovanim izidom… »

Eden pri Škofji loki povzročil dve nesreči, drugi pri Bledu končal ob drevesu na boku

Necenzurirano 08.01.2023
Alkohol ne sodi za volan. Škofjeloški policisti so v petek zvečer obravnavali voznika, ki je pijan (0,89 mg/l) povzročil dve prometni nesreči, in sicer se je zabil v dva avta drugih dveh voznic. Policisti so mui prepovedali nadaljno vožnjo… »

Dembele ukanil Oblaka in prinesel izredno dragoceno zmago Barçi

Delo 08.01.2023
Največji obračun 16. kola španskega nogometnega prvenstva je na gostovanju pri Atleticu z 1:0 dobila Barcelona, ki zdaj sama vodi na vrhu lestvice. Dvoboj kola v španskem prvenstvu je gostil štadion madridskega Atletica, ekipa Jana Oblaka je… »

Tedenski horoskop od 9. do 15. januarja

Necenzurirano 08.01.2023
Vsak človek ima možnost, da se odloči, kaj bo spremenil ali sprejel. Vrednote so sestavni del življenja, so ključne za osebni razvoj in so priložnost za raziskovanje. Seveda ima vsak svoje vrednote in šele skupaj se učimo in sestavljamo mozaik… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem