Slovenija arhiv novic 08.01.2023

Dramatični posnetki iz Brazilije: Bolsonarovi privrženci vdrli v kongres (VIDEO)

Slovenske novice 08.01.2023
Policija je uporabila solzivec, a ni mogla zaustaviti več tisoč protestnikov, ki so vdrli na območje. Množica privržencev nekdanjega brazilskega predsednika Jaira Bolsonara je danes v glavnem mestu Brasilia vdrla v osrednje državne institucije – v… »

81. obletnica dražgoške bitke: Čas, da se rane in bolečine vseh zacelijo

24ur 08.01.2023
Ob 81. obletnici dražgoške bitke se je na spominski slovesnosti v Dražgošah zbrala množica ljudi, ki jo je nagovoril državnozborski poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic. Izpostavil je, da so Dražgoše simbol upora, odpora, tragedije in zvestobe… »

Oklahoma z odlično igro v drugi četrtini strla Dallas brez Dončića

RTV Slovenija 08.01.2023
Košarkarji Dallasa ostajajo brez zmage v letošnji sezoni, kadar manjka najboljši strelec Lige NBA Luka Dončić. Oklahoma si je odločilno prednost nabrala v drugi četrtini in jo ohranila do konca srečanja (120:109). Mavsi so v noči na nedeljo… »

"Eno nogo sem imela še v mavcu, z drugo sem že trenirala" #video

SiolNET 08.01.2023
Tina Robnik je na sobotnem veleslalomu v Kranjski Gori ostala brez točk, a je že s tem, da tri mesece po težki poškodbi že tekmuje, navdušila. "En dan sem še ležala, naslednji dan pa sem že trenirala, pa čeprav samo z levo nogo, ko sem imela… »

Kaos na mejah s Hrvaško: na vstop v državo čakajo do šest ur

Slovenske novice 08.01.2023
Zastoji so tudi na cestninskih postajah v smeri Slovenije. Po vstopu Hrvaške v schengen 1. januarja letos, ko je bil odpravljen nadzor na slovensko-hrvaški meji, ta konec tedna hrvaški mediji poročajo o dolgih kolonah na mejnih prehodih z BiH, Srbijo… »

V sredo stavkajo zdravniki, kaj to pomeni

Zurnal24 08.01.2023
Zaradi nezadovoljstva z dvigom zdravniških plač in z odnosom ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana so v zdravniškem sindikatu Fides za sredo napovedali enodnevno opozorilno stavko. V času stavke bo zagotovljena obravnava nujnih stanj ter… »

V nekaj urah že drugi potres pri Metliki

Zurnal24 08.01.2023
Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so v nedeljo ob 20.09 zabeležili šibek potresni sunek, magnitude 1,1. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 80 kilometrov jugovzhodno od Ljubljane, v bližini Metlike. Intenziteta potresa v… »

ŠOKANTNO ODKRITJE ZA MIMOIDOČEGA: Pohodnik naletel na posmrtne ostanke

Regional 08.01.2023
Pohodnik je danes zjutraj na pobočju Jerebikovca v občini Kranjska Gora opazil posmrtne ostanke neznane osebe. Posredovali so gorski reševalci Gorske reševalne službe Mojstrana, ki so skupaj z očividcem in policijo posmrtne ostanke dlje časa… »

Ema Klinec še drugič skočila do drugega mesta

Delo 08.01.2023
Tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskih skokih v Saporu stopničke za Slovenko. Nika Križnar je bila peta. Zmagovalka je bila Silje Opseth. Smučarska skakalka Ema Klinec (227,3 točke) je na drugi tekmi za svetovni pokal v japonskem Saporu… »

Prihajajo obilnejše padavine, v gorah bo zapadlo veliko snega

24ur 08.01.2023
Prva izrazitejša hladna fronta v letošnjem letu, ki nas bo prešla v ponedeljek čez dan, bo poskrbela za pestro vremensko dogajanje. Pričakujemo lahko obilnejše padavine, v nestabilnem ozračju bodo možne tudi posamezne nevihte z nalivi in sodro. V… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem