Arhiv novic 09.01.2023

Strastni tat rokopisov za zapahi

Delo 09.01.2023
Aretirani Italijan, ki si je s prevaro prilaščal neobjavljene rokopise znanih pisateljev, je priznal krivdo. Prejšnji teden je bil razkrit misterij, ki je več let begal knjižni svet – kam izginjajo neobjavljeni rokopisi romanov literarnih zvezd. Na… »

Mussolini – fašistični diktator

RTV Slovenija 09.01.2023
Dokumentarna serija v dveh delih predstavi zgodbo o dučeju, Benitu Mussoliniju, ter mehanizmih fašistične moči, kultu nasilja in politični represiji, ki so ne le Italijo pahnili v katastrofo. Benito Mussolini je utelesil je zavezništvo med… »

Zloglasni nasilnež pristal v bolnišnici #video

SiolNET 09.01.2023
Kontroverzni vplivnež Andrew Tate je zaradi vozličev, ki so se mu pojavili na pljučih, pristal v bolnišnici. Tate sicer te dni preživlja v romunskem zaporu, kamor so ga oblasti privedle zaradi suma trgovine z ljudmi in spolnega izkoriščanja žensk… »

Padec števila porodov, manj žensk v rodni dobi, a število prebivalstva narašča

Svet24 09.01.2023
Po manjšem dvigu števila leta 2021 je NIJZ lani zabeležil strm padec števila novorojenčkov – za kar 6,8 odstotka porodov manj kot leta 2021. To je največji padec števila porodov v tem tisočletju. Bi nas moralo skrbeti? Po neuradnih podatkih je… »

Nedelujoč Nasin satelit po 38 letih znova na Zemlji

24ur 09.01.2023
Nedelujoč Nasin satelit, znan kot ERBS, je po 38 letih kroženja okoli planeta padel nazaj na Zemljo. Do leta 2005 je ERBS zbiral podatke o tem, kako Zemlja absorbira in seva sončno energijo, pomagal je meriti koncentracije ozona, vodne pare… »

Švedska: zaradi vojne v Ukrajini se krepi pomen civilne zaščite

Nova 24TV 09.01.2023
Na Švedskem vračajo dolžnost služenja v okviru civilne zaščite za nekatere poklice. (Foto: Twitter) Švedska vlada bo obnovila dolžnost služenja v okviru civilne zaščite (humanitarne dejavnosti za zaščito ljudi in premoženja) za nekatere… »

Na Danskem odkrili največjo najdbo iz vikinške dobe v zadnjem desetletju

RTV Slovenija 09.01.2023
Danski arheologi so v vasi Hune na Severni Jutlandiji odkrili ostanke velikanske vikinške dvorane. Kot kaže, je bila ta večja od vseh tovrstnih stavb na območju. Tako velike niso našli že desetletje, pravijo v Zgodovinskem muzeju Severna Jutlandija… »

Mirovanje slabša počutje

Slovenske novice 09.01.2023
Pri išiasu ne smemo obležati; za odpravo znakov je najpomembnejša redna telesna vadba, s katero krepimo in raztezamo hrbtenico. Bolečina, ki je lahko tudi zelo silovita in ostra, mravljinčenje, omrtvičenost, izguba občutka v nogah. Značilni znaki… »

Nejc Zaplotnik pomaga tudi po smrti

Slovenske novice 09.01.2023
Lani ustanovljeni odsek za gibalno ovirane pri PD Kranj bo letos še bolj zaživel. Vdova legendarnega alpinista se je odrekla vsem avtorskim pravicam za dnevnik. Lani so člani Planinskega društva Kranj s predsednikom Primožem Černilcem na čelu spet… »

Ena najhitrejših smučark zaradi poškodbe že zaključila sezono

Zurnal24 09.01.2023
Specialistka za hitre discipline je zaradi poškodbe rame že končala sezono. Avstrijska alpska smučarka Christine Scheyer, sicer prava specialistka za hitre discipline, je zaradi poškodbe rame že končala sezono in ne bo mogla nastopiti na svetovnem… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem