Slovenija arhiv novic 09.01.2023

Grims govoril o poskusu umora, policija pa je ugotovila tole

Slovenske novice 09.01.2023
Poslanec SDS je takoj po napadu trdil, da ga je razumel kot poskus umora. Policija je ugotovila, da ob napadu na poslanca SDS Branka Grimsa oktobra lani ni prišlo do fizičnega stika med njim in napadalcem, poroča portal N1. Policisti nadaljujejo… »

Jutri do 18. ure bo jasna usoda zdravniške stavke

Primorske 09.01.2023
Slovensko zdravniško društvo bo kot mediator posredovalo med ministrstvom za zdravje in zdravniškim sindikatom Fides, je po sestanku med stranema povedal predsednik društva Radko Komadina. Mediacija se bo začela v torek zjutraj, čas za dogovor med… »

Golob bo šel na stavko bolnikov, ne pa tudi na stavko zdravnikov

24ur 09.01.2023
Jutri bodo svoje nezadovoljstvo na ulicah izrazili bolniki, v sredo pa bo po napovedih potekala še stavka zdravnikov in zobozdravnikov, ki jo je napovedal sindikat Fides. Premier Robert Golob je napovedal, da se bo stavke bolnikov udeležil, številni pa… »

V trku življenje izgubil 82-letnik

SiolNET 09.01.2023
Ob 11.03 sta na Kidričevi ulici v Celju trčili tovorno in osebno vozilo, so sporočili z uprave za zaščito in reševanje. V nesreči je umrl voznik osebnega vozila, ena oseba pa je bila poškodovana. Dvainosemdesetletni voznik osebnega vozila je med… »

Slovenija o Braziliji / »Obsojamo izbruhe nasilja in podpiramo demokratično izvoljenega predsednika«

Mladina 09.01.2023
Veleposlaništvo Slovenije v Braziliji za zdaj odsvetuje vsa nenujna potovanja v brazilsko prestolnico. Ministrstvo za zunanje zadeve se je pridružilo številnim mednarodnim obsodbam nedeljskih izgredov pristašev nekdanjega brazilskega predsednika Jaira… »

KMALU ZASLIŠANJA MINISTRSKIH KANDIDATOV: Še vedno ni znano, kdo bo nasledil Bobnarjevo

Regional 09.01.2023
Premier Robert Golob je po današnji seznanitvi DZ z odstopom šolskega ministra Igorja Papiča in infrastrukturnega ministra Bojana Kumra v DZ vložil listo devetih ministrskih kandidatov, so za STA potrdili v kabinetu predsednika vlade. Zaslišanja… »

Veste, do kdaj je veljavna vaša e-vinjeta? Je morda že potekla?

Primorske 09.01.2023
Pri družbi za avtoceste (Dars) smo se pozanimali, kako lahko uporabniki avtocest sami preverijo, kdaj natančno jim na vozilu poteče veljavnost elektronske vinjete. SLOVENIJA > Bliža se 1. februar, ko bo številnim slovenskim lastnikom letnih e-vinjet… »

Delo: Golob v novo leto z nižjo podporo

SiolNET 09.01.2023
Vladi Roberta Goloba in največji stranki Gibanje Svoboda so anketiranci januarja izkazali precej manjšo podporo kot decembra, poroča Delo. Na slabšo oceno verjetno vplivajo dejavniki, kot so ponižujoče čakanje v vrsti pred zdravstvenim domom za… »

FOTO: Goloba ujeli v družbi te nekdanje misice! Le dobra prijatelja ali kaj več?

Svet24 09.01.2023
O tem, da utegne imeti slovenski premier Robert Golob novo partnerko, so včeraj poročali v oddaji POP IN na POP TV. Po njihovih navedbah so premierja Goloba v zadnjem obdobju opazili v družbi nekdanje misice, televizijske voditeljice in nekdanje… »

Zgodovinar Granda: “Slaboumna je trditev Sajovica, da bi brez upora in odpora partizanov tu govorili nemško!”

Nova 24TV 09.01.2023
Slavnostni govornik v Dražgošah je bil poslanec Gibanja Svoboda Borut Sajovic, ki je nanizal več netočnih zgodovinskih trditev. (Foto: STA) “Dražgoše so simbol upora, odpora, tragedije in zvestobe domovini,” je na tokratnem romanju v Dražgoše… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem