Arhiv novic 09.01.2023

Na temni strani znanosti

Nova 24TV 09.01.2023
Predsednik Združenja domoljubnih novinarjev Jože Biščak (Foto: Demokracija) Merila so danes postavljena na glavo: zdrav razum je zamenjala politična korektnost, empirične dokaze je spodrinilo ugibanje, resnica se menja z neresnico (v najboljšem… »

Skupina I.C.E.: po osmih letih imajo tretjega

Slovenske novice 09.01.2023
V leto 2023 vstopa skupina z novo skladbo. Skupina I.C.E. z markantno pevko Renato Mohorič v ospredju se letos pripravlja na velike stvari. Po osmih letih bodo marca izdali tretji studijski album, še prej pa v svet pošiljajo novo skladbo z naslovom… »

Ni več potrebe po testiranju, besni delavci napadli policiste

24ur 09.01.2023
Končanje kitajske politike ničelnega covida je sicer na pot poslalo številne navdušene potnike, toda hkrati je več tisoč ljudi ostalo brez službe. Odpuščeni delavci enega izmed tehnoloških podjetij, ki proizvaja komplete za testiranje, po… »

"Pomagamo si tudi z Mikaelo Shiffrin"

Zurnal24 09.01.2023
Trener Slovenk zagotavlja, da si v slovenskem taboru velikokrat pogledajo smučanje Mikaele Shiffrin. Trener slovenske ženske ekipe v tehničnih disciplinah Sergej Poljšak je bil zadovoljen po 59. Zlati lisici ter nastopih najboljše Slovenke Ane Bucik… »

Prvi zeliščarji so bili menihi

Slovenske novice 09.01.2023
Zeliščarstvo vpisano v register nesnovne kulturne dediščine. Rastline se nabira tudi z upoštevanjem luninih men in zodiakalnih znamenj. Slovenski zeliščarji so se tik pred novim letom razveselili vpisa svoje dejavnosti v register nesnovne kulturne… »

Komentar / Kje se začne in konča premierjeva zasebnost

Mladina 09.01.2023
Ima javnost pravico vedeti, s kom se druži predsednik vlade Robert Golob zasebno ali celo s kom je intimen? Ima javnost pravico vedeti, s kom se druži predsednik vlade Robert Golob zasebno ali celo s kom je intimen? Odgovor bi načeloma moral biti silno… »

Hotela sta se maščevati

Slovenske novice 09.01.2023
Ljubljanski kriminalisti zaradi napeljevanja k umoru prijeli 59-letno žensko in 64-letnega moškega. Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije ljubljanske policijske uprave so decembra odvzeli prostost 59-letni ženski in 64-letnemu moškemu, ker… »

Komentar Marka Uršiča: Za hrvaški dom pripravljeni

Slovenske novice 09.01.2023
Vse za spet veliko Rusijo, tudi zgodovina Kraljevine Srbov, Hrvatov in Slovencev je znana. Nogometni reprezentanti Hrvaške si res dajo »duška«. Josip Šimunić je bil pred devetimi leti s strani Mednarodne nogometne zveze kaznovan z desetimi tekmami… »

Kombijevski šminker: ford transit custom

Slovenske novice 09.01.2023
Ford transit custom kombi trail ponuja veliko prostora; kljub vsestranski uporabnosti je premalo terenski. Med transiti, ki so namenjeni tudi prevozu potnikov – pri Fordu jih ob tovornih furgonih imenujejo kombi –, nekakšno zlato sredino predstavlja… »

»Glavni problem policije niso politični ukazi«

Mladina 09.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Marsikatera potrebna kadrovska poteza v policiji je bila zakonito speljana in gotovo bi jih sledilo še nekaj. Nedvomno na pomembnih mestih v policiji še vedno delajo ljudje, ki so resnično umazali sebe in policijo z nesorazmernimi ukrepi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem