Slovenija arhiv novic 09.01.2023

Mladi zdravniki imajo nekdanje poslanke dovolj: Prosimo, ne pišite nam več

Zurnal24 09.01.2023
Njeni kolegi so politiki in politično imenovani funkcionarji, pravijo Mladi zdravniki. Po javnem pismu zdravnikom z naslovom Res niste nič krivi, dragi kolegi?, pod katerega se je podpisala dr. Mateja Kožuh Novak, upokojena ginekologinja in nekdanja… »

Slovenija: Samomori zaradi trpinčenja na delovnem mestu

Zurnal24 09.01.2023
Trpinčenju na delovnem mestu naj bi bila v Sloveniji izpostavljena tretjina vseh zaposlenih, posledice pa so lahko hude, od poslabšanja (duševnega) zdravja in dolgotrajne bolniške odsotnosti do samopoškodovanj in (poskusov) samomora. V Zvezi… »

ORANŽNO OPOZORILO: Nevarno vreme napovedano tudi za Istro

Regional 09.01.2023
Na Hrvaškem zaradi slabega vremena danes ne bodo vozili številni trajekti, ladje in katamarani, so sporočili iz Hrvaškega avtokluba (Hak). Iz državnega hidrometeorološkega zavoda so namreč izdali oranžno vremensko opozorilo za območje Gospića in… »

Po več ko 20 letih iz zapora prišla znana ameriška vohunka

Primorske 09.01.2023
Ena najbolj znanih vohunk med hladno vojno, ki so jo prijeli v ZDA, Američanka Ana Montes, je minuli konec tedna po več kot 20 letih prišla iz zapora. Za Kubo je vohunila skoraj 17 let, vendar ne zaradi denarja, temveč iz prepričanja, da bi pomagala… »

Zadnja priložnost za obračun med Ronaldom in Messijem?

SiolNET 09.01.2023
Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi in njegov francoski klub Paris Saint-Germain bosta 19. januarja v Rijadu odigrala prijateljsko tekmo proti savdski ekipi. To bodo sestavili iz igralcev novega kluba Portugalca Cristiana Ronalda Al Nasra in… »

Princ Harry naslovil očitek o rasizmu

Necenzurirano 09.01.2023
Pranje umazanega perila britanske kraljeve družine v javnosti se nadaljuje. Princ Harry je v intervjuju za ITV britansko kraljevo družino obtožil, da po časopisni kolumni Jeremyja Clarksona ni stopila v bran njegovi ženi Meghan Markle. Clarksonovo… »

Izjemno odkritje slovenskega arheologa o majevskem koledarju

Delo 09.01.2023
Majevski koledar velja za enega najstarejših, pripadniki mezoameriških civilizacij, predvsem Maji, pa za izjemno dobro podkovane v astronomiji. Z ZRC SAZU poročajo o izjemnem odkritju, ki je uspelo predstojniku Inštituta za prostorske in antropološke… »

Razvozlala uganko, stopničke posvetila nesrečni Urši

Delo 09.01.2023
Ema Klinec na tekmah smučarskih skakalk za svetovni pokal v Saporu navdušila z drugima mestoma. Na vrhu Nemka Katharina Althaus in Norvežanka Silje Opseth. V nadaljevanju preberite: Kako je Ema Klinec podoživela sijajen konec tedna na veliki… »

EU obsoja odločitev Republike Srbske, da Putinu podeli odlikovanje

Mladina 09.01.2023
V EU opozarjajo, da bodo države članice razmislile o nadaljnjem ravnanju. Evropska unija je danes obsodila odločitev predsednika Republike Srbske Milorada Dodika, da ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu podeli odlikovanje. Kot je povedal tiskovni… »

O poletu z vladnim falconom poročajo tudi avstrijski mediji

Nova 24TV 09.01.2023
Naslovnica Kleine Zeitung Čeprav predsednica državnega zbora in osrednji mediji na vse načine skušajo prikazati, da let z vladnim letalom na obisk novoletnega koncerta na Dunaju “ni nič nenavadnega”, je to res težko verjeti. Če je to nekaj… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem