Slovenija arhiv novic 11.01.2023

Katera država v Evropi je najbolj vegetarijanska

Necenzurirano 11.01.2023
Začetek leta je čas raznih statistik, zato smo pobrskali po podatkih, koliko mesa ter koliko zelenjave in sadja pojemo Slovenci v primerjavi z Evropejci in preostalim svetom. »Mislim, da moramo porabiti manj mesa. Ne pravim, da ga moramo povsem… »

Danijela šokirana nad potezo sanjskega moškega: To je katastrofalno!

24ur 11.01.2023
Toni Šćulac je na skupinskem zmenku nastopil v vlogi modela, na druženje v dvoje pa povabil Josipo. Kandidatka je z najlepšega zmenka v svojem življenju prišla z vrtnico, zaradi česar je bila Danijela šokirana, Ksenija pa se je spraševala, kaj… »

Arheolog Šprajc s svetovnim odkritjem o starodavnem koledarju

Dnevnik 11.01.2023
Maji in druga ljudstva Mezoamerike so svoj znameniti koledar uporabljali že tisoč let pred našim štetjem, torej mnogo prej, kot je veljalo doslej. Do prelomnega odkritja je prišel slovenski arheolog dr. Ivan Šprajc, ki je z ameriškima kolegoma… »

VIDEO: Pod verando je našel dremavega medveda

Necenzurirano 11.01.2023
V mestu Plainville v ameriški zvezni državi Connecticut si je medved našel kotiček za spanje povsem ob hiši. Vincent Dashukewich se je pred dnevi nahajal pred hišo staršev ob robu gozda, ko je začel njegov pes lajati in se zaganjati proti verandi… »

Kdo je najbogatejši zvezdniški otrok na svetu? Tega imena zagotovo niste pričakovali

Svet24 11.01.2023
Z letom 2023 smo dobili tudi najbogatejšega otroka na svetu - in ni otrok iz klana Kardashian - Jenner! Čeprav je neto vrednost osebe nekoliko zavajajoča, saj sešteje celotno premoženje osebe, je vseeno fascinantno videti, koliko denarja so zvezdniki… »

Po avtocesti divjal kar 167 km/h

Primorske 11.01.2023
Na avtocesti od Ljubljane proti Kopru, kjer je omejitev 100 km/h, je radar vozilu izmeril hitrost 167 km/h. Osebni avtomobil so ustavili na počivališču Studenec. Državljanu Romunije so policisti izrekli globo, ki jo je poravnal na kraju. ISTRA >… »

Princ Harry medije znova obtožuje laganja, recenzenti do knjige niso najprizanesljivejši

RTV Slovenija 11.01.2023
Medtem ko je že jasno, da bo avtobiografija britanskega princa Harryja ena najbolj prodajanih neleposlovnih knjig v zgodovini, jo vojvoda Susseški še vedno promovira z izbranimi intervjuji. V zadnjem je medije (znova) obtožil potvarjanja dejstev. V… »

FOTO: Vdrli v zapuščeno vas in iz nje začeli odstranjevati aktiviste

Svet24 11.01.2023
Nemška policija danes v zapuščeni vasici Lützerath nadaljuje operacijo, v okviru katere želijo z območja odstraniti podnebne aktiviste. V bližini Lützeratha nedaleč od Mönchengladbacha v nemški zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija se… »

Ukinitev avtocestne policije: Policija zanika, da je varnost slabša

Zurnal24 11.01.2023
V policiji odločitev za reorganizacijo prometne policije ob obstoječi kadrovski zasedbi označujejo kot pravilno. Na policiji zanikajo nekatere medijske objave, da se je prometna varnost na avtocestah po ukinitvi avtocestne policije poslabšala. Kot… »

Varuhinja pravic gledalcev / Referendumske oddaje na TV Slovenija so bile pristranske

Mladina 11.01.2023
Skupni čas zagovornikov zakona je bil krajši od časa nasprotnikov zakona. V celoti objavljamo javno pismo Mirovnega inštituta, v katerem opozarjajo na to, da je varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev ugotovila pristranskost zasnove referendumskih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem