Slovenija arhiv novic 11.01.2023

Umrla je nekdanja vrhunska manekenka Tatjana Patitz

RTV Slovenija 11.01.2023
V 57. letu starosti je umrla Tatjana Patitz, ki je v 80. in 90. letih preteklega stoletja skupaj s Cindy Crawford, Naomi Campbell in Lindo Evangelisto veljala za eno najslavnejših manekenk na svetu. Umrla je za posledicami raka na prsih. Smrt nekdanje… »

Šestarčku napovedali, da ga bodo pretepli, potem je v šoli izvlekel nož!

Slovenske novice 11.01.2023
Šestošolec je bil tarča groženj svojih vrstnikov in naj bi se le poskušal braniti. Na Primorskem v zadnjih dneh več medvrstniškega nasilja na osnovnih šolah. Če je verjeti, potem na primorskih osnovnih šolah že skoraj vre od medvrstniškega… »

Tudi v sindikatih vojakov in ministrstva za obrambo opozarjajo na plačna nesorazmerja

Primorske 11.01.2023
V Sindikatu ministrstva za obrambo in Sindikatu vojakov Slovenije opozarjajo na plačna nesorazmerja, ki nastajajo zaradi parcialnih dogovorov vlade s posameznimi poklicnimi skupinami. V sindikatu Morsa predsednika vlade Roberta Goloba pozivajo k skupnemu… »

Na "rehabilitirani" podelitvi zlatih globusov slavile Duše otoka in Fabelmanovi

RTV Slovenija 11.01.2023
Čeprav prireditev ni minila povsem brez zadrege, je Hollywood po letu predaha od zlatih globusov z odprtimi rokami sprejel priložnost, da nagradi najboljše v zabavni industriji. Sezona nagrad se je najbolje začela za Fabelmanove in Duše otoka… »

Poslovil se je zadnji grški kralj

Svet24 11.01.2023
Po puču je moral pobegniti v tujino, ostal je celo brez grškega državljanstva. V 83. letu starosti je preminil zadnji grški kralj Konstantin II. Umrl je včeraj zvečer na intenzivni negi zasebne bolnišnice v Atenah. Konstantin II. je na prestol… »

Pogovor tudi o dvigu pokojninske osnove na 80 odstotkov plače

Svet24 11.01.2023
V načrtu vlade je tudi pokojninska reforma. Ena od ključnih vprašanj so odmerni odstotki za izračun pokojninske osnove. Spregovoriti pa bo treba tudi o postopnem dvigu upokojitvene starosti, menijo na ministrstvu za delo. Pri vprašanju postopnega… »

Na Trgu republike so se poklonili očetu slovenske države in prišel bo čas, ko bo ta trg nosil njegovo ime

Nova 24TV 11.01.2023
Foto: SDS Predsednik največje opozicijske stranke SDS Janez Janša je na današnjem shodu v poklon očetu slovenske države dr. Jožetu Pučniku, ki je umrl pred dvajseti leti, povedal, da Pučnik sodi v samo središče Slovenije, simbolno in dobesedno… »

Mariborčane razburja velika podražitev daljinskega ogrevanja

RTV Slovenija 11.01.2023
Mariborčane, ki jih ogreva Energetika, je razburila občutna podražitev daljinskega ogrevanja. Z januarjem je cena toplote s 84 evrov na megavatno uro poskočila na kar 150 evrov. To je več kot dvakrat več kot za ogrevanje plačujejo v Ljubljani in… »

Če bo treba, bodo tudi stavkali

Delo 11.01.2023
Med zaposlenimi vre nezadovoljstvo zaradi neprimernih delovnih pogojev in brezbrižnega odnosa nove uprave. Vse več sektorjev v Sloveniji želi višje plače in urejene razmere. To zdaj zahtevajo tudi v Sindikatu poštnih delavcev, saj pozivajo vlado in… »

Grozljivka na Dakarju! Favorit povozil gledalca ter nadaljeval z vožnjo

Zurnal24 11.01.2023
Šokantne scene prihajajo z relija Dakar, kjer je češki voznik Aleš Loprais povozil enega izmed gledalcev ter nato mirno nadaljeval z dirko, ker se incidenta sploh ni zavedal. Čeh Aleš Loprais je veljal za enega največjih favoritov na reliju Dakar v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem