Slovenija arhiv novic 11.01.2023

ZD Ljubljana: Trenutno jim ne bo uspelo zagotoviti zdravnikov za vse paciente

Delo 11.01.2023
Sprva bodo odprli sedem ambulant v šestih enotah, saj glede na razpoložljiv kader več ambulant trenutno ne morejo odpreti. Iz ZD Ljubljana so sporočili, da bodo ambulante za neopredeljene zavarovane osebe začeli vzpostavljati, ko bodo urejene… »

Ustavno sodišče: Sklep o nedopustnosti razpisa referenduma o spremembah družinskega zakonika ni v neskladju z ustavo

Dnevnik 11.01.2023
Ustavno sodišče je ugotovilo, da sklep o nedopustnosti razpisa referenduma o spremembah družinskega zakonika ni v neskladju z ustavo. Spomnilo je, da je z dvema preteklima odločbama ugotovilo neskladje zakona z ustavo, DZ pa je s spremembami zakona… »

Na trajektu z Brača rodila mrtvega otroka, pomagal ji je mož

Slovenske novice 11.01.2023
Ure so čakali na prihod helikopterja. V splitski bolnišnici so jo poslali domov. Hrvaški mediji poročajo o žalostni zgodbi z Brača, ko je nosečnica po večurnem čakanju na nujni prevoz do Splita izgubila plod, nato pa je mrtvega otroka rodila na… »

Francozi ukrotili žilave gostitelje

Delo 11.01.2023
Na prvi tekmi 28. SP v rokometu so olimpijski prvaki iz Francije v polni dvorani Spodek s 26:24 premagali Poljake. Jutri Slovenija proti Savdski Arabiji. Otvoritev 28. svetovnega prvenstva v rokometu na Poljskem in Švedskem je bila spektakularna, na prvi… »

Perugia tudi v Tivoliju pokazala, zakaj ima tako dolg zmagoviti niz

RTV Slovenija 11.01.2023
Odbojkarji ACH Volleyja v 5. krogu Lige prvakov v polnem Tivoliju pred več kot 4000 gledalci niso presenetili svetovnega klubskega prvaka Perugie. Italijani so zmagali z 1:3 in so v vseh tekmovanjih neporaženi že 26 tekem. Prvi niz so gostje po 28… »

Luka Mesec: Našel se je ponudnik, ki je za pet evrov kot polnovreden obrok ponujal kos pice, jabolko in sladico

Svet24 11.01.2023
Na ministrstvu za delo želijo poleg napovedanega dviga subvencije in prenove sistema študentske prehrane dvigniti tudi kakovost prehrane. Hkrati napovedujejo okrepljen nadzor na kakovostjo. Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti… »

Ukrajinska vojska / »Soledar je bil, je in bo ostal ukrajinski«

Mladina 11.01.2023
Ukrajinska vojska zanika, da so pripadniki ruske najemniške skupine Wagner zavzeli strateško pomembno mesto Soledar na vzhodu Ukrajine. Ukrajinska vojska zanika, da so pripadniki ruske najemniške skupine Wagner zavzeli strateško pomembno mesto Soledar… »

Organizacija dela v zdravstvu je slaba

Delo 11.01.2023
Predsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Joc Pečečnik in člani kluba so danes predstavili pogled na trenutne razmere v Sloveniji, vključno z zdravstvom. »Pred nekaj dnevi smo bili priča dogodku, kako so upokojenci celo noč, nekateri celo na… »

Los Angeles Clippers premagali Dallas kljub 43 točkam Dončića

Delo 11.01.2023
Slovenski zvezdnik Luka Dončić je zbral še 11 skokov in sedem podaj v 43 minutah. Ekipa Los Angeles Clippers je v severnoameriški košarkarski ligi NBA doma premagala Dallas Mavericks s 113:101. Slovenski zvezdnik Luka Dončić je v poraženi ekipi… »

Nemcu ni uspel boj za podpredsedniški stolček, poslanci S&D izbrali Angela

24ur 11.01.2023
Politična skupina socialistov in demokratov (S&D) je za kandidata za mesto podpredsednika Evropskega parlamenta izbrala Luksemburžana Marca Angela. Za kandidaturo se je potegoval tudi Matjaž Nemec. Novega podpredsednika bo parlament izbiral prihodnji… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem