Slovenija arhiv novic 11.01.2023

Vlada načrtuje novo plačno lestvico v javnem sektorju, ki bo vezana na povprečno plačo v zasebnem

RTV Slovenija 11.01.2023
Po dogovoru vlade s šolskim in zdravniškim sindikatom ter obljubi dodatka za sodnike so najbolj žgoče teme glede plač javnih uslužbencev zaprte, sindikalnih zahtev pa s tem še ni konec. V vladi rešitve napovedujejo v okviru reforme plačnega… »

Končno prihaja zima? Napovedane padavine, tudi snežne

Slovenske novice 11.01.2023
Večja sprememba vremena napovedana za naslednji teden. Da je zima, nam na žalost kaže le datum na koledarju. Vendar pa naj bi se kmalu spet nekoliko ohladilo, danes ponoči pa lahko ponekod pričakujemo celo nekaj snega. Kot napovedujejo na Arsu, bo… »

Stranke tranzicijske levice najavile podporo Đorđeviću

Nova 24TV 11.01.2023
Podpredsednik Vrhovnega sodišča RS Miodrag Đorđević (Vir: STA) Vse kaže, da bo kandidat za predsednika Vrhovnega sodišča RS Miodrag Đorđević dobil podporo koalicijskih poslancev. Kot so sporočili iz poslanske skupine Gibanje Svoboda, bodo… »

Vrhovna poveljnica slovenske vojske za več mladih v oboroženih silah

SiolNET 11.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar je po obisku obrambnega ministrstva dejala, da se bo zavzemala, da več mladih vojaški poklic prepozna kot usmerjenega v prihodnost tudi zaradi novih tehnologij. Podpirala bo tudi investicije in razvoj vojske v… »

Veselje v Tropski hiši v Celju: Frida in Pablo ohranjata svojo vrsto

24ur 11.01.2023
Nov januarski teden je zaposlene v Tropski hiši v Celju presenetil z izjemnim prizorom. Na ponedeljkovo popoldne je ob hranjenju oskrbnica Tropske hiše v ogradi beloglavčkov, kritično ogroženih opic iz Kolumbije, opazila nekaj novega. Ob Pablu in… »

V ZDA odpovedanih ali prestavljenih več tisoč letov

Delo 11.01.2023
Ameriška zvezna letalska uprava (FAA) je sporočila, da so nekatere funkcije omenjenega informacijskega sistema znova v delujočem stanju. V ZDA je prišlo do motenj v delovanju državnega informacijskega sistema za obveščanje letalskih posadk, zaradi… »

Slovenska policija se je povezala z Zuckerbergovimi, prihaja novost

Slovenske novice 11.01.2023
Slovenija je 30. država, v kateri bo začel delovati sistem za obveščanje in pomoč pri iskanju otrok. V Slovenijo prihaja novost. Podjetje Meta v sodelovanju s policijo uvaja sistem za obveščanje in pomoč pri iskanju pogrešanih otrok. Gre za… »

Osumljenec številka ena pri izginotju Ane je njen mož, "kandidat za oskarja"

Svet24 11.01.2023
V zadnjih dneh so se v medijih pojavljala namigovanja, da gre v primeru izginule Ane Walshe za vnukinjo znanega srbskega generala Nikole Ljubičića, nekoč enega najvplivnejših Srbov in enega najtesnejših sodelavcev maršala Josipa Broza - Tita. Za… »

Župnik Martin Golob o Rupnikovih mozaikih: "Res še nisem predelal tega, razočaran sem nad njim"

Necenzurirano 11.01.2023
Po javnem razkritju zlorab slovenskega jezuitskega duhovnika Marka Ivana Rupnika se pojavlja vprašanje, kako naj zdaj gledamo na njegovo umetnost. Nekateri pozivajo, naj se njegovi mozaiki odstranijo iz cerkva, drugi menijo, da dejanja osebe ne vplivajo… »

Vinko z nožem nad Srečka; poskusa umora ne priznava, odškodnine ne bo plačal

Svet24 11.01.2023
Krvavi incident se je odvijal januarja lani v domu upokojencev v Preboldu. Na celjskem okrožnem sodišču obtoženi Vinko Pohar le ni priznal poskusa umora sostanovalca v domu upokojencev v Preboldu januarja lani. Zavrnil je tudi zagovor, saj da je že… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem