Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Visoka pričakovanja do novega ministra za obrambo

Delo 17.01.2023
Boris Pistorius je ponudbo sprejel brez velikega razmišljanja in obljubil 150% angažma. V nadaljevanju preberite: Kdo je novi nemški obrambni minister in kaj je povedal o selitvi v Berlin? Kaj o njem govorijo v koaliciji in kaj v opoziciji ter kaj sam… »

Na drugi strani sveta na zgradbi 42-metrov velika čestitka za Slovenca

Zurnal24 17.01.2023
Slovenskemu odbojkarju so čestitali za njegov rojstni dan. Slovenski odbojkarski reprezentant Rok Možič je danes dopolnil 21 let, še 'največjo' čestitko pa so mu poslali z druge strani zemeljske oble. Na Filipinih odbojka sodi med šesterico… »

Tudi Celje ima po novem heliport

Dnevnik 17.01.2023
V celjski bolnišnici so včeraj popoldne slavnostno predali namenu novo stavbo s heliportom, zgrajeno v okviru prve faze nadomestne novogradnje. Vrednost naložbe, ki jo v celoti financira ministrstvo za zdravje, bo znana ob koncu gradnje, ki se je… »

Prvi trening na izjemno pripravljenem Streifu Cochran-Siglu, Hrobat 16.

RTV Slovenija 17.01.2023
Američan Ryan Cochran-Siegle je bil najhitrejši na prvem treningu smuka v slovitem Kitzbühelu, kjer bosta v petek in soboto legendarna smuka. Manj kot dve sekundi je na 16. mestu zaostal najboljši Slovenec Miha Hrobat, ki pa je izpustil vratca… »

Umrl je filozof Gáspár Miklós Tamás, oster kritik Orbanove oblasti

RTV Slovenija 17.01.2023
V 75. letu starosti je umrl Gaspar Miklos Tamas, madžarski filozof, politik in publicist. V času komunističnega voditelja Janosa Kadarja je veljal za osrednjo osebnost demokratične opozicije, pozneje pa je bil oster kritik vladavine Viktorja Orbana… »

'Soočiti se bo treba z notranjimi sovražniki'

24ur 17.01.2023
Vojna je močno prizadela ukrajinsko ekonomijo, ki se je skrčila za okoli 30 odstotkov, izgubili so okoli 30 odstotkov zaposlitev, večina podjetij, ki je preživela, deluje na okoli 75 odstotkih predvojne kapacitete. Toda v Ukrajini pravijo, da v svoji… »

VKLJUČEVANJE UKRAJINSKIH OTROK V SLOVENSKO DRUŽBO: Na Debelem rtiču se lahko zabavajo z igranjem na leseno tolkalo

Regional 17.01.2023
V nastanitvenem centru Debeli rtič je med 95 begunci iz Ukrajine tudi 28 otrok. Odslej se lahko zabavajo z igranjem na leseno tolkalo, ki jim ga je podarilo Mednarodno združenje žensk Ljubljana in so ga danes predstavili javnosti. Pridobitev veseli… »

STE ŽE OBISKALI SOLNO SOBO? Terapije v Termah Portorož izvajajo tako za otroke kot za odrasle

Regional 17.01.2023
Sezonski prehladi, viroze in težave s sinusi so pogosti spremljevalci hladnejših delov leta. Pogosto je slišati rek, da je morski zrak zdravilen. Morska voda in morski zrak sta namreč nabiti z negativnimi ioni, minerali in več kot 30 kemijskimi… »

Eden največjih kolesarskih zvezdnikov ima novo ekipo

Zurnal24 17.01.2023
Cavendish v letu 2023 v dresu Astane. Britanski kolesarski zvezdnik Mark Cavendish bo v tem letu dirkal za Astano Qazaqstan, je kazahstanska ekipa sporočila na spletni strani. Sedemintridesetletnik z otoka Man si ob koncu kariere želi še vsaj enega… »

Predsednica Pirc Musar v sredo začenja srečanja s prvaki parlamentarnih strank in vodji poslanskih skupin

Primorske 17.01.2023
Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo v sredo pričela srečanja s prvaki parlamentarnih strank ter vodji poslanskih skupin. Namen srečanj, ki jih je predsednica republike napovedala že kmalu po izvolitvi, je vzpostavitev konstruktivnega dialoga z… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem