Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Med kandidati za generalnega direktorja UKC Ljubljana tudi zdajšnji v. d. Marko Jug

SiolNET 17.01.2023
V soboto se je iztekel razpis za generalnega direktorja Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana, ki ga po neuspešnem jesenskem razpisu kot v. d. vodi Marko Jug. Na tokratnem razpisu so vloge oddali trije posamezniki, med njimi tudi Jug, so pri… »

Zimska služba aktivirala vse razpoložljive ekipe za pluženje in posipanje

Domžalec 17.01.2023
Z Občine Domžale so sporočili, da je ob obilici sneženja v zadnjih dveh dneh zimska služba poslala na teren vse razpoložljive ekipe, ki so s pluženjem cest, pločnikov ter hribovitih predelov občine pričele v zgodnjih ponedeljkovih urah. Popoldan… »

Evropski poslanci predlagajo strožja pravila za izvoz odpadkov, med drugim prepoved izvoza plastike

RTV Slovenija 17.01.2023
Evropski poslanci so v torek sprejeli pogajalsko izhodišče za pogovore s članicami EU-ja o novem zakonu glede nadzornih ukrepov za izvoz odpadkov. Med drugim so podprli prepoved pošiljanja vseh odpadkov znotraj EU-ja, razen v dobro utemeljenih… »

"Uspeh Avatarja 2 je dokaz po pandemiji znova obujenega zanimanja za kinematografe"

RTV Slovenija 17.01.2023
Rekordni uspeh filma Avatar: Pot vode, ki se na blagajnah kinematografov po svetu približuje dvema milijardama dolarjev (okoli 1846 milijonov evrov) prihodkov, kaže na vnovični vzpon zanimanja za filme po pandemiji, meni njegov režiser James Cameron… »

Kdor čaka, dočaka: Cavendish vendarle našel ekipo

SiolNET 17.01.2023
Saga o prestopu britanskega sprinterja Marca Cavendisha je končana. Na dan, ko se je v Avstraliji začela sezone svetovne serije, je kazahstansko moštvo Astana sporočilo, da bo Cavendish v sezoni 2023 član njihove ekipe. The pictures you were waiting… »

Krožijo virusi

Gorenjski glas 17.01.2023
V prvem tednu novega leta je bil v laboratorije večji priliv vzorcev bolnikov z akutno okužbo dihal in gripi podobne bolezni. Ni pa še mogoče oceniti, ali smo vrh epidemije gripe že dosegli. Proti sezonski gripi se bo v sezoni 2022/2023 verjetno… »

Spet zimska podoba

Gorenjski glas 17.01.2023
Potem ko je bilo Jezersko v prvi polovici januarja brez snega, se je v nov teden prebudilo s štirideset centimetrov debelo snežno odejo. Jezersko – Sankališče in drsališče na Jezerskem sta v tej sezoni obratovala okoli 14 dni, smučanje in tek na… »

Trojna zmaga Kranjčank

Gorenjski glas 17.01.2023
Rateče – V Planici je bilo v soboto državno prvenstvo smučarskih tekačev v sprintu v klasičnem koraku. Prvaka sta Miha Šimenc (TSK Logatec) in Eva Urevc (ŠD Gorje). Med moškimi sta bila na stopničkah še Izidor Karničar (TSK Triglav Kranj) in… »

ESČP obsodilo Rusijo zaradi diskriminacije istospolnih parov

Primorske 17.01.2023
Evropsko sodišče za človekove pravice (ESČP) je danes obsodilo Rusijo zaradi diskriminacije istospolnih parov. Skladno z evropsko konvencijo o človekovih pravicah morajo namreč države istospolnim parom zagotoviti določeno obliko pravnega… »

Nemški troboj: tudi letos spet isti premijski zmagovalec

SiolNET 17.01.2023
BMW je bil lani svetovno najuspešnejši premijski proizvajalec avtomobilov, tako družbo Mercedes kot Audi so Bavarci ugnali tudi pri prodaji električnih avtomobilov. BMW in Mercedesu je kljub upadu prodaje uspelo na trg poslati več kot dva milijona… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem