Slovenija arhiv novic 17.01.2023

V Peruju odkrili novo živalsko vrsto

SiolNET 17.01.2023
Znanstveniki v perujskem nacionalnem parku Otishi, ki se nahaja na jugu države, so odkrili novo vrsto plazilca. Novi živalski vrsti so nadeli znanstveno ime proctoporus titans. Je temnosive barve z zlatimi pikami na glavi in bokih, živi pa v… »

GROSUPELJČAN DOMA HRANIL OROŽJE BREZ DOVOLJENJ: Zasegli puško, naboje in pirotehniko (FOTO)

Regional 17.01.2023
Grosupeljski policisti so v petek na podlagi odredbe pristojnega sodišča opravili hišno preiskavo v okolici Grosupljega. Med preiskavo so pri kršitelju našli in zasegli puško, za katero ni imel dovoljenja, okoli 250 različnih nabojev ter več kot… »

Sneg tudi danes pobelil del države, Janković z delom zimske službe zadovoljen

Dnevnik 17.01.2023
Sneg je tudi danes pobelil del države, na cestah in infrastrukturi pa zaenkrat ne povzroča težav. Ljubljanski župan Zoran Janković je z delom zimske službe v zadnjih dveh dneh zadovoljen, je povedal na današnji novinarski konferenci. Sneg je… »

Izola se veseli: lanska turistična sezona je prinesla nove rekorde

RTV Slovenija 17.01.2023
V Izoli je lani več kot 159.000 turistov poskrbelo za kar 567.850 prenočitev. V obmorskem mestu se tako veselijo novega rekorda, saj so številke bistveno višje od tistih iz predkoronskega leta 2019. Največ je bilo gostov iz Nemčije, Avstrije in… »

Reševanje iztirjenega sveta v švicarskem Davosu

Primorske 17.01.2023
Davos v vzhodnem delu Švice, blizu tromeje z Avstrijo in Italijo, bo v prihodnjih dneh gostil že 53. letno srečanje Svetovnega gospodarskega foruma, na katerem pričakujejo kar 2700 udeležencev. Izpostavljeni temi bosta energetska in prehranska kriza… »

»Odstop obrambne ministrice je hud udarec za kanclerja«

Mladina 17.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Odstop nemške obrambne ministrice Christine Lambrecht je hud udarec za kanclerja Olafa Scholza. V tednu, ko bodo članice Natove kontaktne skupine za Ukrajino v ameriškem oporišču Ramstein v Nemčiji vnovič razpravljale o nadaljnji… »

V Ljubljani prihodnji teden še štiri ambulante za neopredeljene

SiolNET 17.01.2023
V Ljubljani bodo prihodnji teden odprli še štiri ambulante za neopredeljene. Najprej jih bo delovalo šest v enotah Center, Moste-Polje, Šiška in Vič-Rudnik. V enoti Bežigrad pa morata novi zdravnici najprej polno opredeliti bolnike, nato pa bodo… »

Spacey ob italijanski nagradi za življenjsko delo: S to podelitvijo branijo umetniške dosežke

RTV Slovenija 17.01.2023
Oskarjevec Kevin Spacey, ki so ga v italijanskem Nacionalnem muzeju kinematografije v Torinu ovenčali z nagrado stella della mole za življenjsko delo, je v zahvalnem govoru med drugim poudaril njihov pogum, da so ga nagradili in povabili. Kevin Spacey… »

KO DOBROTA NI SIROTA: Na Tolminskem v reži bankomata našla pozabljen denar in ga vrnila

Regional 17.01.2023
Včeraj se je na tolminske policiste obrnila občanka, ki je minulo soboto na enem od bankomatov na Tolminskem dvignila gotovino in jo nato pozabila v reži bankomata. Kasneje je bankovce v vrednosti 100 evrov našla poštena najditeljica, ki jih je… »

Britanskega policista po priznanju posilstev odpustili iz policije

Primorske 17.01.2023
Britanskega policista so po ponedeljkovem priznanju krivde za 24 posilstev in drugih spolnih napadov na 12 žensk danes uradno odpustili iz londonske metropolitanske policije. Čeprav je bila policija seznanjena z več obtožbami proti 48-letnemu Davidu… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem