Slovenija arhiv novic 17.01.2023

V Ljubljani vas bodo še bolj lupili

Zurnal24 17.01.2023
Mestna občina Ljubljana širi območje plačljivega parkiranja. Napovedali so kar sto novih parkomatov na območjih znotraj obvoznice. Con, kjer lahko brezplačno parkirate v Ljubljani znotraj obvoznice, je vedno manj. Ljubljančani so tako že opazili… »

Tamara Zidanšek obstala na pragu senzacije

Zurnal24 17.01.2023
Slovenka je namučila eno glavnih favoritinj za končno zmago na prestižnem turnirju. Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek je bila v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu blizu presenečenju proti favorizirani Ons Jabeur iz… »

Pet družb se je leta 2020 dogovorilo, kakšno ceno bo kmetom ponudilo za pšenico

RTV Slovenija 17.01.2023
Podjetja Mlin Korošec, Mlinopek, Mlinotest, Panvita in Žito so se dogovarjala o skupni odkupni ceni pšenice v letu 2020, je ugotovila Javna agencija RS za varstvo konkurence. Kot je sporočila agencija, so Žito, Mlinotest, Mlinopek in Panvita pri… »

Na Kitajskem potrdili prvi upad prebivalstva po letu 1961

RTV Slovenija 17.01.2023
Na Kitajskem se je število prebivalcev prvič po letu 1961 zmanjšalo, kažejo podatki statističnega urada. Kitajska z dobrimi 1,4 milijarde prebivalci ostaja v svetovnem vrhu, a bi jo lahko še letos prehitela Indija. Ob koncu lanskega leta je na… »

Po treh mesecih spet sprememba: avtoceste bodo znova povsod osvetljene

RTV Slovenija 17.01.2023
Družba za avtoceste bo po skoraj treh mesecih varčevanja v sredo znova osvetlila avtoceste in hitre ceste, poroča POP TV. Pobudo za to so podali v agenciji za varnost prometa in nekaterih drugih zavodih. Dars je konec oktobra ugasnil cestno… »

»Padajo stoletne veličastne bukve«

Delo 17.01.2023
Predstavniki civilne družbe s protestom proti poseku gozda na Rožniku. Vztrajajo, da gre za nepremišljen in netransparenten poseg. Predstavniki civilne družbe so danes s protestom v neposredni bližini Tivolskega gradu znova opozorili na pretirano… »

Vrtcem v mestnih občinah grozi podražitev

Delo 17.01.2023
Združenje mestnih občin poziva vlado, da prevzame stroške povišanja plač v vrtcih, sicer bodo že februarja prisiljene dvigniti cene. Če vlada ne bo krila stroškov povišanja plač, ki bodo v vrtcih nastali po 1. januarju, bodo mestne občine… »

To je prinesel sestanek med Mercatorjem in Ljubljanskimi mlekarnami

Zurnal24 17.01.2023
Za skupno mizo so sedli predstavniki podjetij Mercator in Ljubljanske mlekarne. Iskali so rešitev za zaplet, ki je nastal, ko so v Ljubljanskih mlekarnah ustavili dobavo izdelkov, ker Mercator ni želel sprejeti dviga veleprodajnih cen, zvišal pa je… »

Vujovićev Iran prepušča vlogo favorita: Tekma proti Slovencem bo za nas velik praznik

RTV Slovenija 17.01.2023
Slovenske rokometaše v nadaljevanju SP-ja v sredo ob 15.30 čaka obračun z Iranci. Po mednarodnem ratingu gre za najlažje tekmece, oteževalna okoliščina pa je, da jih vodi nekdanji selektor Slovenije Veselin Vujović. Po dveh prepričljivih zmagah… »

Vreme: Ni še konec, toliko novega snega naj bi še zapadlo

Zurnal24 17.01.2023
"Se bo še kar dogajalo in to nekaj dni, vendar ne tako kot včeraj," je napovedal vremenoslovec. Padavine so danes ponoči zopet zajele večji del države, a so do jutra ponehale. Snežilo je predvsem po nižinah Gorenjske in Koroške ter v nekaterih… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem