Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Pozor, s pomočjo SMS sporočila so mu ukradli 1.700 evrov

Zurnal24 17.01.2023
Primer že obravnavajo policisti. Policisti postaje iz Ptuja obravnavajo goljufijo preko lažnega SMS sporočila; moškega so v sporočilu lažno obvestili, da je bila na njegovem transakcijskem računu zaznana sumljiva aktivnost. Dodana je bila povezava… »

To je človek, ki bo branil Nemčijo pred Putinom

SiolNET 17.01.2023
Nemški kancler Olaf Scholz je dan po odstopu Christine Lambrecht za novega obrambnega ministra imenoval Borisa Pistoriusa, razmeroma neznanega politika iz vrst socialdemokratov (SPD), ki je trenutno notranji minister zvezne dežele Spodnja Saška… »

Umar: Ohlajanje gospodarske aktivnosti v večini dejavnosti

Dnevnik 17.01.2023
V zadnjem četrtletju lani se je v večini dejavnosti nadaljevalo ohlajanje gospodarske aktivnosti. Prihodka v trgovini in ostalih tržnih storitvah sta se oktobra zmanjšala, tudi izvoz blaga v države EU se je nadalje zmanjšal. Počasna krepitev… »

Pred leti v letalski nesreči izgubila moža, zdaj jo je doletela podobna usoda

Necenzurirano 17.01.2023
Po moževi smrti si je priborila kariero, kakršno je imel on. Žal je tudi končala kot on. Kopilotka potniškega letala družbe Yeti Airlines, ki je v nedeljo tik pred pristankom v mestu Pohkara strmoglavilo, je bila Anju Khatiwada. Spomnimo. Letalo je… »

OSEM LET JE SKRIVAL MATERINO TRUPLO V STANOVANJU: Zdaj trdi, da je bila hišna preiskava nezakonita

Regional 17.01.2023
Ljubljančan Anton Kovačič, ki naj bi osem let v stanovanju skrival truplo matere, da je lahko z njenega bančnega računa dvigoval pokojnino in invalidnino, v ponedeljek pred Okrožnim sodiščem v Ljubljani obtožb o skrunitvi materinega trupla in… »

Tio Cipot nov slovenski obraz v elitni italijanski ligi

Delo 17.01.2023
Mladi slovenski nogometaš Tio Cipot, ki je bil nazadnje član Mure, se tudi uradno seli k italijanskemu prvoligašu Spezii. Novico je med novinarsko konferenco ob predstavitvi portugalskega vezista Joãa Moutinha potrdil športni direktor Stefano… »

Ali bodo stavkali tudi občinski redarji, ki prav tako želijo dvig plače?

RTV Slovenija 17.01.2023
Sindikat občinskih redarjev je vnovič pozval k ureditvi statusa delovnega mesta občinski redar. Pričakujejo zakonsko spremembo, s katero bodo občinski redarji upravičeni do dodatka za stalnost. Poleg tega zahtevajo tudi dvig osnovnega plačnega… »

Von der Leyen v Davosu predstavila zeleni načrt za evropsko industrijo

RTV Slovenija 17.01.2023
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen je v Davosu predstavila zeleni načrt za evropsko industrijo, ki vključuje zakonodajni okvir za čisto tehnologijo, prilagoditev pravil za državne pomoči in financiranje na ravni Evropske unije… »

Rast davkov bo porabljena za javne plače

Delo 17.01.2023
Revizija sistema javnih plač ruši vzdržnost javnih financ. V nadaljevanju preberite: Napovedana prenova sistema plač ob že odobrenih zvišanjih resno ogroža ne samo letošnji proračun, ampak tudi srednjeročno vzdržnost javnih financ. Povečanje… »

Gloria Kotnik v bitki s časom za nastop na SP-ju v Gruziji

RTV Slovenija 17.01.2023
Deskarka Gloria Kotnik bo morala zaradi poškodbe hrustanca v levem kolenu počivati vsaj na prihajajočih tekmah svetovnega pokala v Banskem v Bolgariji in Blue Mountainu v Kanadi. 33-letna dobitnica bronaste medalje z OI v Pekingu se je poškodovala na… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem