Slovenija arhiv novic 17.01.2023

Število delovno aktivnih novembra rekordno

Dnevnik 17.01.2023
Novembra lani je bilo v Sloveniji delovno aktivnih približno 931.200 oseb, kar je okoli 900 več kot oktobra. Najbolj se je število povečalo v zdravstvu in socialnem varstvu. Gre za nov rekord, odkar statistični urad spremlja podatke. Na letni ravni… »

V OBOROŽENEM ROPU V REPNIČU USTRELJEN TRŽAŠKI POSLOVNEŽ: Je šlo samo za Rolex in denarnico?

Regional 17.01.2023
Sinoči okoli 19.00 je prišlo v Repniču na italijanskem Krasu do oboroženega ropa, v katerem je bil hudo ranjen 66-letni Fabio Galgaro, okrožni svetnik Bratov Italije za vzhodni Kras, pa tudi znan poslovnež, ki se ukvarja z opremljanjem luksuznih… »

Snemajo film o Amy Winehouse, tako je videti glavna igralka #foto

SiolNET 17.01.2023
Skoraj 12 let po smrti britanske ikone soula Amy Winehouse se je začela produkcija filma o njenem življenju Amy Winehouse. Da se snemanje začenja, je naznanila režiserka filma Sam Taylor-Johnson, ki je na Instagramu objavila fotografijo glavne igralke… »

Tatum petič presegel 50 točk, kar ni uspelo niti legendarnemu Birdu

RTV Slovenija 17.01.2023
V Ligi NBA je dan Martina Luthra Kinga vsako leto prav poseben, saj je večina tekem na sporedu že v popoldanskih urah. Najbolj napeto je bilo v Madison Square Gardnu, kjer je New York izgubil proti Torontu s 121:123 po podaljšku. Knicksi so imeli še… »

Hud udarec mafiji: po treh desetletjih skrivanja prijeli Diabolika

Slovenske novice 17.01.2023
Italijanska policija nadela lisice vodji cosa nostre. Italijanska policija je včeraj aretirala najbolj iskanega mafijca v državi, vodjo sicilijanske cosa nostre, Mattea Messino Denara z vzdevkom Diabolik, ki je bil na begu že tri desetletja. Po… »

Panzeri sklenil dogovor o sodelovanju z belgijskim tožilstvom

Delo 17.01.2023
V zameno za sodelovanje, ki ga v Belgiji opredeljuje zakon o statusu »skesanca«, bo prejel »kazen, ki bo učinkovita, vendar omejena«. Nekdanji italijanski evropski poslanec Antonio Panzeri, eden od glavnih osumljencev v korupcijskem škandalu, ki… »

Konec sezone za Bradyja, njegova prihodnost neznanka

SiolNET 17.01.2023
Tampa Bay Buccaneers, katerih član je legendarni podajalec Tom Brady, so v noči na torek izpadli v prvem krogu končnice v ligi ameriškega nogometa NFL. Od prvakov leta 2021 so bili tokrat prepričljivo boljši Dallas Cowboys z 31:14. Za sedemkratnega… »

Bettiol prehitel dež in dobil prolog na prvem dejanju v sezoni

RTV Slovenija 17.01.2023
Kolesarska svetovna serija 2023 se je začela s kratkim, 5,5-km prologom za dirko "tam spodaj". Najhitrejši čas je postavil Italijan Alberto Bettiol (EP Education EasyPost), ki je šel na progo, še preden se je v Adelajdi dež zlil na kolesarje. Na… »

Poslovni prostori Pošte Slovenije v Celju

Delo 17.01.2023
Pošta Slovenije d. o. o., Slomškov trg 10, 2500 Maribor, objavlja. Javno povabilo k oddaji nezavezujočih ponudb za nakup poslovne stavbe v Celju, Krekov trg 9. Zbiranje ponudb poteka na spletnem portalu NAI ponudba, od 13. januarja do 13. februarja… »

Za ženski mundial prodali že več kot pol milijona vstopnic

Delo 17.01.2023
Po odličnem obisku lanskega ženskega evropskega prvenstva bo očitno zelo dobro obiskan tudi letošnji mundial v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Potem ko je Evropska nogometna zveza lani podrla rekord ženskih evropskih prvenstev, v Angliji si je tekme… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem