Slovenija arhiv novic 22.01.2023

Elektrika prihaja tudi v gospodarska vozila

Necenzurirano 22.01.2023
Čeprav se v slovenski izpostavi Forda zavedajo majhnosti trga, so njihove prodajne napovedi, vezane na prodajo električnega dostavnega velikana, razmeroma optimistične. Do konca tega leta načrtujejo na slovenske ceste poslati od 40 do 50 vozil… »

Tudi količini novih predpisov lahko rečemo epidemija

Delo 22.01.2023
Da bi odgovorno opravili svojo nalogo, morajo računovodje vedno nove predpise dobro proučiti in jih poznati, da jih znajo pravilno predstaviti naročnikom. V nadaljevanju preberite: Računovodsko spremljanje poslovanja že dolgo ni več samo beleženje… »

Pionir punka si želi na Evrovizijo

Delo 22.01.2023
Ko je John Lydon sporočil, da se njegova skupina poteguje za nastop na Evroviziji, je tudi razkril, da bodo odigrali skladbo Hawaii. Vse bo znano 3. februarja. Republika Irska bo v petek, čez slaba dva tedna, sprejela odločitev, koga bo poslala na… »

Razkrivanje cenzure slike, s katero se je Artemisia Gentileschi poklonila Michelangelu

RTV Slovenija 22.01.2023
Allegoria dell'Inclinazione je naslov slike Artemisie Gentileschi, s katero se je ta baročna slikarka poklonila renesančnemu mojstru Michelangelu Buonarrotiju. Restavratorji pa se v zadnjem času posvečajo tej sliki, da bi odkrili njeno prvotno podobo… »

Nekdanji up Maribora prvi strelec švicarske lige

SiolNET 22.01.2023
Pred sezono smo mislili, da bo najbolj vroč slovenski nogometni legionar Benjamin Šeško v Avstriji (pet golov), a je še bolj vroč Žan Celar, ki je z devetim golom, ki ga je zabil ta konec tedna, prvi strelec švicarske lige. V Grčiji izstopa… »

91-letna Rita Moreno o snemanju v slačilnici: "V nekaj sekundah sem bila vzburjena"

RTV Slovenija 22.01.2023
Ko so v okviru filma 80 for Brady v pravi slačilnici snemali z ameriškimi nogometaši, je Riti Moreno postalo pošteno vroče. "Prisežem pri Bogu, da sem bila v nekaj sekundah vzburjena," je rekla 91-letna igralka, ki naj bi "kar naprej grabila samo… »

Kako je rekreativec razjezil svetovnega prvaka #video

SiolNET 22.01.2023
Belgijski kolesarski as Remco Evenepoel, aktualni svetovni prvak in zmagovalec zadnje Dirke po Španiji, se je prejšnji teden v Španiji pripravljal na začetek sezone, ki jo bo odprl danes na Dirki po San Juanu v Argentini. Za zanimiv zaplet pa je… »

Pisave: Alojz Ihan, Miriam Drev

RTV Slovenija 22.01.2023
Oddaja Pisave je monotematska oddaja, posvečena književnosti ter njenim ustvarjalcem. Z oddajo sledimo izidom pomembnih knjig leposlovja in obiskom tujih književnikov pri nas. Alojz Ihan nas v svojem petem romanu z naslovom Karantena popelje v čas… »

Danes zagnali vlečnico na Lokvah

Goriški portal 22.01.2023
Navkljub hladnemu vremenu se je danes na Lokvah zbralo lepo število smučarjev, sankačev ter pohodnikov. Potem, ko je včeraj ponagajalo vreme, in zaradi vetra ni bilo mogoče zagnati vlečnice, pa so danes prišli na svoj račun tudi smučarji. Kot so… »

Celjski župan: Nismo še prvaki, a želeli bi postati

Zurnal24 22.01.2023
Z novim celjskim županom Matijo Kovačem, ki je po 24 letih na županskem stolu Mestne občine Celje zamenjal Bojana Šrota, smo se pogovarjali v njegovi novi pisarni. Slednjo bo tako kot celotno mesto posodobil, pravi. V intervjuju se ni želel vračati… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem