Slovenija arhiv novic 22.01.2023

Olimpija blizu točki v Beljaku, a izjemni Mattinen je imel drugačne načrte

RTV Slovenija 22.01.2023
Hokejisti Beljaka so v 43. krogu Lige IceHL premagali SŽ Olimpijo s 5:3. Zmaji so igrali zelo dobro in še v 53. minuti je bil izid izenačen na 3:3. Blestel je branilec Nicolas Rivett Mattinen, ki je dosegel hat-trick. To je bil že peti zaporedni poraz… »

Od Slovencev se je le Košir prebil v izločilne boje

Delo 22.01.2023
Na tekmovanju za svetovni pokal v deskanju na snegu v Banskem zmagi Italijana Maurizia Bormolinija in Švicarke Julie Zogg. Italijan Maurizio Bormolini in Švicarka Julie Zogg sta zmagovalca deskarskega paralelnega slaloma za svetovni pokal v Banskem… »

Ronaldo se je veselil že na debiju

SiolNET 22.01.2023
Cristiano Ronaldo je dočakal svoj uradni debi za Al Nassr, s katerim je podpisal donosno pogodbo do leta 2025 in z njo postal najbolj plačani nogometaš na svetu. Sportal Nora tekma v Riadu! Ronaldo zabil dva, Messi enega, PSG zmagal s 5:4. #video… »

Norvežani v tej zimi ostajajo v štafeti še nepremagani

RTV Slovenija 22.01.2023
Zadnji dve tekmi pred svetovnim prvenstvom v biatlonu, ki ga bo od 8. februarja daje gostil Oberhof, sta bili štafeti v Antholzu. Zmage so se veselili Norvežani in Francozinje. V boju za vrh so bili brez prave konkurence Norvežani, ki so v tej sezoni… »

"Narod, ki zanika oz. pozabi svojo zgodovino, se mu ta lahko kaj kmalu ponovi"

RTV Slovenija 22.01.2023
Ob svetovnem dnevu spomina na žrtve holokavsta je v organizaciji Zveze združenj borcev (ZZB) NOB v Ljubljani potekala spominska slovesnost. Zajeziti je treba kulturo sovraštva in spremeniti miselnost, je poudarila ministrica Dominika Švarc Pipan… »

Ogier do rekordne zmage: "To je moj reli. Tu sem uresničil sanje."

SiolNET 22.01.2023
Sebastien Ogier je devetič osvojil sloviti reli Monte Carlo in postal rekorder te dirke. Z drugim mestom in najhitrejšim časom na zadnji hitrostni preizkušnji je Kalle Rovanperä naredil prvi korak k ubranitvi naslova svetovnega prvaka. Sportal Ni še… »

Metsola znova tarča očitkov, tokrat zaradi razkošnega potovanja

Primorske 22.01.2023
Predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola, ki se je morala pred dnevi zagovarjati, ker je prepozno prijavila več kot sto daril, ki jih je prejela v lanskem letu, se mora sedaj otepati očitkov še zaradi razkošnega potovanja, ki ga je prav tako… »

Referendum o spremembi ustave na Slovaškem ni uspel

SiolNET 22.01.2023
Sobotni referendum o spremembi ustave na Slovaškem zaradi prenizke udeležbe ni uspel. Po podatkih volilne komisije se ga je udeležila le dobra četrtina volilnih upravičencev. Da bi bil veljaven, bi se ga moralo udeležiti najmanj 50 odstotkov… »

Nova obveznost: kje boste zaslužili 50.000 evrov za obvezno, hitro, temeljito energetsko prenovo doma

Finance.si 22.01.2023
Kakšne naloge, roke in kazni lastnikom stanovanj in hiš nalaga prenova evropske direktive o energetski učinkovitosti in zakaj hoče Italija blokirati direktivo… »

Svetniki MOL zahtevajo sklic izredne seje Mestnega sveta zaradi izgradnje kanala C0

Nova 24TV 22.01.2023
Med gradnjo kanalizacije skozi zajetje pitne vode C0 (Foto: Nova24TV) “Svetniki MOL bomo vložili zahtevo za sklic izredne seje Mestnega sveta zaradi izgradnje kanala C0,” so sporočili iz Svetniškega kluba SDS MOL. Pripravili so gradivo in zbrali… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem