Arhiv novic 24.01.2023

Černač Goloba spomnil, da sodni funkcionarji niso bili izključeni iz plačnih usklajevanj

Nova 24TV 24.01.2023
Foto: Printscreen RTVS “Presenečen sem bil ob podatku, da so sodni funkcionarji eni redkih, zagotovo sistematično, ki so od 2012 bili v celoti izpuščeni iz vseh usklajevanj za razliko od ostalih. Zato smo šli v to, da bomo dodatek v višini… »

»Zgodovina mora ostati v rokah zgodovinarjev, ne politike«

Mladina 24.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Tukaj sledimo strokovnim pomislekom, izpostavljenih že ob ustanovitvi: da nima ustreznih prostorov, nima ustanovne zbirke, saj so artefakti v muzeju novejše zgodovine in drugih tovrstnih ustanovah po Sloveniji. Tukaj smo združili dve… »

Umetna inteligenca kot orodja izključitve

Mladina 24.01.2023
Projekt Sanele Jahić z naslovom Pogled od nikoder, ki raziskuje, kako je družbeno uporabljeno tehnološko orodje ne le neposredno prepleteno z nerazrešenimi krivicami našega trenutnega sistema, pač pa dejansko pospešuje prehod k avtoritarizmu. V… »

ZDA / Biden znova predlaga prepoved polavtomatskih pušk

Mladina 24.01.2023
"Kalifornijske skupnosti že drugič v zadnjih dneh žalujejo zaradi izgube najdražjih v nesmiselnem nasilju z orožjem," je opozoril ameriški predsednik. Ameriški predsednik Joe Biden je kongres pozval, naj sprejme prepoved jurišnega orožja oziroma… »

Šteje si v veliko čast, da je lahko vadila s Tino, Urško, Ano ...

Delo 24.01.2023
Anka Pogačnik je prvič postala najboljša slovenska judoistka leta. Že v soboto prvikrat letos v lov na točke za svetovni pokal in kvalifikacijske za OI. V nadaljevanju preberite: Kako je Anka Pogačnik, najboljša slovenska judoistka leta 2022, v… »

Na sojenju se ni pojavil Dalibor Kožul, za njim se je izgubila vsaka sled

24ur 24.01.2023
Na Okrožnem sodišču v Ljubljani naj bi se po prvotnih napovedih začela glavna obravnava v zadevi Kavaški klan, a senat še ni začel zasedati, sodnik Tomaž Bromše pa je izpeljal narok za preizkušanje zakonitosti dokazov z zaslišanjem prič. Ni… »

Ujeta oseba v okvarjenem dvigalu v Novi Gorici, od koder se je kadilo in smrdelo

Goriški portal 24.01.2023
Včeraj zjutraj, nekaj minut po 10. uri, so morali v stanovanjskem bloku v Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici posredovati gasilci, je poročala Uprava RS za zaščito in reševanje. V stanovanjskem bloku se je pokvarilo dvigalo, tako da sta ven… »

Donald Trump "ugrabil" pogrebno slovesnost privrženke za predvolilni govor

RTV Slovenija 24.01.2023
Donald Trump je na pogrebni slovesnosti za Lynette "Diamond" Hardaway, gorečo privrženko nekdanjega predsednika, postregel z bizarnim govorom, v katerem se je potožil nad dolžino dogodka, priložnost pa izkoristil za nekaj bolj podobnega volilni… »

Pokrajinski muzej Maribor ob 120-letnici izpostavlja 120 predmetov

RTV Slovenija 24.01.2023
Pokrajinski muzej Maribor praznuje 120 let delovanja, ob čemer napovedujejo vrsto dogodkov, vrhunec dogajanja pa bo odprtje občasne razstave in izid obsežne monografije. Izpostavljene bodo zgodbe o 120 predmetih z območij, ki jih pokriva muze, ki ga… »

Dnevni horoskop za sredo, 25. januarja 2023

Zurnal24 24.01.2023
S konjunkcijo med Luno in Neptunom boste zaznali močno povezanost s skritimi zadevami, pa tudi z globino, še posebej v ljubezenskih odnosih. Dolgi pogovori lahko razkrijejo skrite dimenzije ter vas rešijo notranjih napetosti. Odlično se boste znašli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem