Slovenija arhiv novic 28.01.2023

Pozor, v torek se bodo cene bencina in dizla spremenile

Slovenske novice 28.01.2023
Slabe novice za voznike ... S torkom se bodo izven avtocestnih bencinskih črpalk znova spremenile cene pogonskih goriv. Po napovedi Financ naj bi se bencin podražil za dobrih šest, dizel pa za približno pet centov. Na podlagi nekoliko višjih cen na… »

Talibani ženskam prepovedali opravljanje sprejemnih izpitov

24ur 28.01.2023
Afganistansko ministrstvo za visoko šolstvo pod vodstvom talibanov je ženskam prepovedalo, da bi se prijavile na sprejemne izpite za univerzo, ki bodo prihodnji mesec. V pismu, ki so ga poslali zasebnim univerzam in visokošolskim ustanovam, je… »

Shiffrin zlahka do 85. zmage, Bucik 10., Dvornik 17.

Primorske 28.01.2023
Mikaela Shiffrin je zmagala na prvem od dveh slalomov za svetovni pokal alpskih smučark v kraju Špindleruv Mlyn na Češkem. Američanka je vpisala svojo še 85. karierno zmago, 52. slalomsko v svetovnem pokalu. V finale sta se uvrstili obe Slovenki… »

Napadena medicinska sestra zaradi stresa in napada doživela infarkt

Gorenjski utrip 28.01.2023
V sredo je zdravniško zbornico Slovenije pretresel incident, ki se je zgodil v Splošni bolnišnici Celje, ko je pacient napadel in poškodoval tamkajšnje medicinsko osebje. Na včerajšnji konferenci so povedali, da je napadena medicinska sestra zaradi… »

Brecelj pričakuje 'podtikanja': Marsikdo ima javno zdravstvo rad, ker se v njem pleni

24ur 28.01.2023
Ne revolucija, niti lov na čarovnice, prvi strateg zdravstvene reforme Erik Brecelj napoveduje, da bo politiki ponudil takšne ukrepe, s katerimi bodo koruptivni posli odpadali sami. Med levimi in desnimi ne vidi bistvene razlike, prepričan pa je, da so… »

Conan O'Brien: Če imate zasebno letalo, obiščite Slovenijo

24ur 28.01.2023
Conan O'Brien se je v enem od svojih zadnjih podkastov prek video klica pogovarjal s Slovencem Simonom. Ko je izvedel, od kod prihaja, ga je to precej navdušilo. Izkazalo se je, da našo malo deželo pozna predvsem po odličnem košarkarju Luki Dončiću… »

V Zahodni Avstraliji mrzlično iščejo radioaktivno kapsulo

SiolNET 28.01.2023
V Zahodni Avstraliji mrzlično iščejo majhno kapsulo z radioaktivno snovjo, ki se je v začetku meseca domnevno izgubila med prevozom iz rudnika v skladišče. Uporabljajo jo v rudarstvu, povzroči pa lahko opekline ali slabost, zato so oblasti izdale… »

Majhen naskok treh velikih

Slovenske novice 28.01.2023
Na vrhu lestvic francoske, nemške in španske nogometne lige je zelo tesno. Napovedana mirna plovba nogometašev Bayerna in Paris Saint-Germaina do 32. naslova v bundesligi oziroma 11. naslova v ligue 1 je v januarju postala nemirna. Najbližji… »

Kaj se dogaja na Hrvaškem? Po izginotju ruske jahte štiri osebe v priporu.

SiolNET 28.01.2023
Zaradi izplutja zaplenjene ruske jahte Irina VU s priveza na hrvaškem otoku Murter policija na Hrvaškem preiskuje osem oseb, od katerih so jih štiri v petek uradno pridržali, je neuradno izvedela hrvaška tiskovna agencija Hina. Trije pridržani naj… »

Kopitar se je z golom pridružil Ovečkinu, Kralji na vrhu pacifiške divzije #video

SiolNET 28.01.2023
Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL na Floridi s 4:3 premagala Panthers. Kapetan Kraljev Anže Kopitar je zadel prvi gol na tekmi po 13 minutah in 25 sekundah dvoboja, vratar Pheonix Copley je zbral kar 45 obramb, kar je njegov… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem