Arhiv novic 30.01.2023

Nemške železnice vedno bolj nevarne

Nova 24TV 30.01.2023
Foto: epa Najnovejši napad z nožem na vlaku med Hamburgom in Kielom ni osamljen primer: po poročanju nemškega časopisa, ki navaja statistične podatke, je bilo leta 2022 na vlakih in postajah storjenih na sto tisoče zločinov. Zvezna policija je… »

Pijan vozil v nasprotno smer

Slovenske novice 30.01.2023
Nobeno opozorilo in kazen ni dovolj, da se taki primeri ne bi dogajali. V petek so na Kidričevi cesti v Velenju obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil v nasprotni smeri in ogrožal ostale udeležence cestnega prometa, so sporočili iz… »

Ruski vojaki se lahko za vsak uničen zahodni tank nadejajo bogate denarne nagrade

Necenzurirano 30.01.2023
Pet milijonov rubljev (dobrih 66.000 evrov) za prvi uničen ali zajet zahodni tank in 500.000 rubljev (dobrih 6600 evrov) za vsakega naslednjega. Takšna je ponudba, ki jo je rusko podjetje naslovilo na ruske vojake. V Kremlju so po napovedi zahodnih… »

Senegalsko jezero izgublja rožnato barvo, s tem pa tudi turiste in dragoceno sol

RTV Slovenija 30.01.2023
Senegalsko jezero Retba je med poplavami izgubilo svojo znamenito rožnato barvo, zaradi česar je ogrožen turistični potencial ene največjih znamenitosti zahodne Afrike. Posledice poplav so prizadele tudi solinarje in ribiče. Zaradi izjemno visoke… »

Poljska namerava močno povečati obrambne izdatke

RTV Slovenija 30.01.2023
Poljska bo zaradi ruske agresije nad Ukrajino močno povečala izdatke za obrambo, in kot je dejal poljski premier Mateusz Morawiecki, nameravajo letos za obrambo nameniti štiri odstotke BDP-ja. Obrambni proračun države bo letos znašal štiri odstotke… »

Nenadoma se je poslovil dolgoletni Večerov novinar in urednik

SiolNET 30.01.2023
Nenadoma se je poslovil Milan Golob, dolgoletni Večerov novinar in urednik, ki je tudi zadnji dobri dve desetletji po uradni upokojitvi ostal predan svojemu novinarskemu poslanstvu, poroča časnik Večer. Bil je komentator, dolgoletni urednik mariborske… »

Eden najboljših branilcev slovenske lige: "Odločil sem se, ne čutim strahu!"

Zurnal24 30.01.2023
Luka Guček je odšel v Ukrajino. Slovenski nogometaš Luka Guček, ki je nazadnje igral za prvoligaša Kalcer iz Radomelj, bo po izteku pogodbe z Radomljani svoje znanje kazal v elitni ukrajinski ligi. Pogodbo za leto in pol je podpisal s Černomorcem iz… »

Dnevni horoskop za torek, 31. januarja 2023

Zurnal24 30.01.2023
Konjunkcija med Luno in Marsom prebuja nezavedni del osebnosti in vas vodi k pomembnim odločitvam. Marsikaj bo delovalo preveč lepo, da bi lahko verjeli, da je resnično. Preden se odločite, se trikrat prepričajte. Poudarjali boste čutne zaznave in… »

Ponosna Nataša Barbara Gračner: Svit bo igral v Vincijevem filmu

Slovenske novice 30.01.2023
Svit, postavni sin igralke Nataše Barbare Gračner, se pripravlja na snemanje filma. Ne pravijo zaman, da jabolko ne pade daleč od drevesa. In tako tudi ni mogel daleč pasti temnolasi Svit, sin igralke SNG Drama Ljubljana in profesorice na AGRFT… »

Cupra formentor VZ5: vročekrvna španka

Slovenske novice 30.01.2023
Zmore veliko, a ne na račun uporabnosti; štirikolesni pogon poskrbi za nadpovprečno vodljivost. To je to!« je rekel možakar, ki se je zaverovano sprehodil okrog vozila. »Je vaš?« se je s pogledom obrnil proti meni, ki sem stal nekaj metrov stran… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem