Arhiv novic 30.01.2023

[Foto] Tako bi bil videti Muzej Jugoslavije

Nova 24TV 30.01.2023
Muzej Jugoslavije (Fotomontaža: Demokracija) Vlada Roberta Goloba je uresničila napoved kulturne ministrice iz vrst Levice Aste Vrečko, da samostojnega Muzeja slovenske osamosvojitve ne bo več. S tem ideološkim korakom je bil narejen korak naprej za… »

Hrvaški novinar / »Poglejte Slovenijo. Na oblast pride Janša in da na televizijo svoje ljudi.«

Mladina 30.01.2023
IZJAVA DNEVA. "Poglejte Slovenijo. Na oblast pride Janša in da na televizijo svoje ljudi. On mora oditi, ker pač imate demokracijo, ampak njegovi propagandisti na televiziji ostanejo. Vi to potem rušite in dobite etiketo, da komunisti in liberalci spet… »

Jordan Peterson načrtuje alternativo “levičarskemu” Svetovnemu gospodarskemu forumu

Nova 24TV 30.01.2023
Profesor psihologije na Univerzi v Torontu dr. Jordan Peterson (Foto: FB) Kanadski filozof in psihiater Jordan Peterson je v podcastu The Joe Rogan Experience predstavil svoj načrt za boj proti globalistom. V daljšem sobotnem intervjuju je povedal, da… »

Nepreslišano: Dr. Alem Maksuti, politolog

Dnevnik 30.01.2023
Slovenija potrebuje institucionaliziran strankarski sistem, v katerem se bodo na oblasti izmenjevale stranke z različnim ideološkim predznakom. Za zdaj to ostaja nemogoča misija. Potrebovali bi novo desno stranko, ki bi nastala na pogorišču onkraj… »

Novi češki predsednik po telefonu govoril s tajvansko predsednico

RTV Slovenija 30.01.2023
Novi češki predsednik Petr Pavel je povlekel presenetljivo potezo in dva dni po izvolitvi po telefonu govoril s tajvansko predsednico Caj Ingven, kar lahko razjezi Kitajsko, ki ne odobrava diplomatskih stikov z otokom, saj ga ima za del svojega ozemlja… »

Francija poka po šivih od navala migrantov

Nova 24TV 30.01.2023
Migranti za Francijo predstavljajo vse večji izziv. (Foto: epa) Priseljevanje za Francijo predstavlja vse večji izziv, pred katerim si bo le stežka zatiskala oči. Kljub temu so francoske oblasti strožje do francoskih državljanov, ki organizirajo… »

Rablja McDonald'sa iščejo v Sloveniji, v Portorožu je obnovil razkošno vilo

Slovenske novice 30.01.2023
Veriga s hitro prehrano toži sarajevskega poslovneža Harisa Ihtijarevića za več milijonov evrov. V Portorožu je obnovil razkošno vilo. McDonald's v Londonu toži podjetje sarajevskega poslovneža Harisa Ihtijarevića za več milijonov evrov… »

Skrivnostni pust v Gregorčičevi rojstni vasi

Slovenske novice 30.01.2023
Vrsnsk pust ni ne karneval in ne povorka. Maske so iz ovčje kože in ovnovih rogov. Vrsno je majhna gručasta vas, ki leži na vzpetini nad levim bregom reke Soče; od občinskega središča Kobarida je oddaljena nekaj več kot osem kilometrov. Najbolj… »

Komentar Mihe Šimnovca: Boleča menjava rodov

Slovenske novice 30.01.2023
Poznavalci razmer ne skrivajo zaskrbljenosti nad (bližnjo) prihodnostjo slovenskega juda. Na nedavni slavnostni prireditvi Judo zveze Slovenije (JZS) so slovesno razglasili svoje najboljše tekmovalke in tekmovalce v minulem letu. V članski konkurenci… »

Vrača se Kolo sreče

Slovenske novice 30.01.2023
Priljubljeno kolo bomo v posodobljeni različici zavrteli s Klemnom Bučanom in Natašo Naneva, novi voditeljski par pa obljublja zabavne večere. Kviz, v katerem se vrtita sreča in znanje, bo kmalu znova navduševal gledalce. Na Planet TV ga bosta v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem