Arhiv novic 30.01.2023

Pogledal mu je v prihodnost

Necenzurirano 30.01.2023
Vedeževalec Blaž in glasbenik Miha Hercog sta tesna prijatelja, zato se je glasbenik tudi obrnil po nasvet. Glasbenik Miha Hercog je prvič v življenju izkusil, kako je, če ti nekdo vedežuje. Nikoli ni maral, da bi mu kdo napovedoval prihodnost, saj… »

Televizorka – nova oddaja o filmih, serijah in dokumentarcih na TV SLO

RTV Slovenija 30.01.2023
V soboto, 4. 2. 2023, bo v okviru filmskega termina Sedmi pečat na sporedu prva v seriji oddaj Televizorka, katere namen je uvesti gledalca v posamezne cikluse filmov, tudi dokumentarnih oddaj in nadaljevank na sporedih Televizije Slovenija. Oddajo bo… »

Južna govori o možnosti stečaja Petrola – ob tem pa kupuje njegove delnice

Finance.si 30.01.2023
Ali njegovo glasno opozarjanje na škodo, ki jo Petrolu dela država, škodi njegovim drugim biznisom? "Kje pa sem jaz povezan z državo," odgovarja največji slovenski zasebni lastnik Petrola… »

ECB v četrtek predvidoma spet viša obrestne mere, in to na raven izpred 15 let

Finance.si 30.01.2023
ECB še vedno skrbi visoka evrska inflacija. Pogledali smo, kaj za odločitev o obrestnih dvigih ECB pomeni dejstvo, da so podatki za Španijo, ki je med največjimi evrskimi gospodarstvi, za januar pokazali vnovičen inflacijski skok.… »

Kako so si avtomobilski proizvajalci lani razdelili svet

Finance.si 30.01.2023
Japonska Toyota je lani dosegla podoben rezultat kot predlanskim, prodala je 10,5 milijona avtomobilov in tovornih vozil znamk Toyota, Lexus, Daihatsu in Hino. Večina proizvajalcev je prodajo zmanjšala, Kitajci in Tesla vse bolj v ospredju. Prodaja… »

Mahomes ima v roki vsa orodja, njegov pogum pa je pripeljal Chiefse do Super Bowla

24ur 30.01.2023
Ekipi Kansas City Chiefs in Philadelphia Eagles se bosta udarili za naslov v ligi NFL. Super Bowl bo na sporedu čez slabih 14 dni, eden glavnih kandidatov za osvojitev drugega naziva MVP pa je Patrick Mahomes. Igrati osem dni po zvinu gležnja bi lahko… »

Ni še konec

Delo 30.01.2023
Ni še konec, raje se pogovorimo o začetku resne reforme. V nadaljevanju preberite: Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus je videti veliko starejši, bolj utrujen in bolj izčrpan kot pred tremi leti; biti na čelu WHO v letih pandemije, ki je spremenila svet… »

Filmski večer od blizu na daljavo: Rezervni deli

RTV Slovenija 30.01.2023
V ponedeljkovem "Filmskem večeru od blizu na daljavo" na MMC TV v družbi režiserja in scenarista Damjana Kozoleta smo si ogledali njegov večkrat nagrajeni celovečerec Rezervni deli. Moderatorka je bila režiserka Urša Menart. Film smo si ogledali ob… »

V Sečuanu bodo tudi neporočeni pari lahko prijavili neomejeno število otrok

RTV Slovenija 30.01.2023
Kitajska pokrajina Sečuan je z namenom spodbujanja rodnosti ukinila stroge omejitve glede starševstva. Rojstvo otroka lahko odslej prijavijo tudi neporočeni pari, število otrok na družino pa ni več omejeno. Kitajska 1,41-milijardna populacija se je… »

Vandalizem v Kidričevem

Spodnje Podravje 30.01.2023
Čez vikend je prišlo do vandalizma na avtobusni postaji pri OŠ Kidričevo. Zavedamo se, da smo v obdobju, ko marsikdo doživlja stiske, vendar menimo, da obstajajo boljši načini za sprostitev le-teh. Z uničevanjem javne lastnine ne bomo dosegli… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem