Slovenija arhiv novic 31.01.2023

Poslanec SDS se je spotaknil ob Jonasa: Je biznisiranje prijavil?

Slovenske novice 31.01.2023
Poslancu SD Jonasu Žnidarščiču smo poslali nekaj vprašanj. Poslanec SDS Dejan Kaloh je na družbenem omrežju twitter objavil fotografijo ljubljanskega mestnega avtobusa, oblepljenega s plakatom poslanca SD Jonasa Žnidaršiča, ki oglašuje… »

Ta znani Slovenec res nima sreče: Ne moremo verjeti, da te ni več z nami

Slovenske novice 31.01.2023
»Nihče si ni mislil, da se boriš za življenje ...« je zapisal Nejc Rek. »Vse se je zgodilo tako hitro, da še danes ne moremo verjeti, da te ni več z nami. Nastala je tišina, ostali smo brez besed, solze tečejo ... Ko vstopimo v tvoje kraljestvo… »

Marijo so pokopali v socialno grobnico, čeprav je na možev grob že napisala svoje ime

Slovenske novice 31.01.2023
Znanci so želeli pokop v skupno grobnico preprečiti, vendar jim ni uspelo. Zato so na grob odnesli rdečo obleko, v kateri si je želela biti pokopana, in ji obljubili, da bodo naredili vse za izpolnitev njene zadnje želje. Pred dvema tednoma je umrla… »

Pred zajtrkom ali po njem: kdaj je bolje umivati zobe

Slovenske novice 31.01.2023
Strokovnjaki odgovarjajo na vprašanje, ali bi si zobe morali umivati pred prvim dnevnim obrokom ali po njem. Velika večina si zobe umiva dvakrat na dan: zjutraj in zvečer. Se pa pri tem rado zastavi vprašanje, ali naj bo jutranje ščetkanje pred… »

Dijaki ŠCRS sooblikovali steklene umetnine v Anini galeriji

Kozjansko 31.01.2023
Akademija za likovno umetnost in oblikovanje na Univerzi v Ljubljani ter Šolski center Rogaška Slatina sta odprla skupno razstavo PRE>TOK. Študentje z ALUO, usmeritev steklarstvo in dijaki programa tehnik steklarstva z domačega ŠCRS-ja so javnosti… »

V Muzeju novejše zgodovine Celje razstava o velikem umetniku iz naših krajev: Kaj o njem pravita hči in učenec

Kozjansko 31.01.2023
V četrtek, 1.decembra so v galeriji Muzeja novejše zgodovine Celje odprli novo občasno razstavo z naslovom Obrazi Milana Lorenčaka. Ta je posvečena 100-letnici slikarjevega rojstva, Lemberžana, ki je v Celju in okolici nedvomno pustil velik… »

Duhovni nasvet: sreča je naša odločitev

Slovenske novice 31.01.2023
Bodite drzni, pozitivni in hvaležni, ne omejujte svojih sanj, a jasno postavite meje drugim. Recite ne, da zaščitite svojo energijo. Da bi lažje ostali pozitivni, se izogibajte ljudem, ki vam želijo škoditi ali govorijo stvari, ki vas vznemirjajo… »

Komentar / Bo Golobova vlada ubranila javno zdravstvo ali pospešila njegov razpad?

Mladina 31.01.2023
Se bo plenjenje javnega sektorja, ki ga molze zasebni, kdaj sploh ustavilo, ga bomo do konca razdelili na fevde in predali v roke koncesionarjem, kar se dogaja trenutno? Bo Golobova vlada ubranila javno zdravstvo pred apetiti njegovih privatizerjev ali… »

Kitajsko-ameriška tehnološka past

Finance.si 31.01.2023
ZDA zadnja leta premalo vlagajo v temeljne raziskave, torej tisto čisto znanost, ki je seme inovacij. Leta 2020 je vlaganje v temeljne raziskave zdrsnilo na 15,6 odstotka celotne porabe za raziskave in razvoj, kar je precej manj kot v letu 2010, ko so… »

Bovčani – begunci v prvi svetovni vojni

RTV Slovenija 31.01.2023
V Kobariškem muzeju je svoj prvenec, knjigo z naslovom Srce se mi trga od žalosti pred dnevi predstavil zgodovinar in arhivist Jernej Komac. Knjiga govori in opisuje vsakdanje življenje prebivalstva na Bovškem med veliko vojno. Knjiga obsega 313… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem