Slovenija arhiv novic 31.01.2023

Serija čudnih incidentov v dallaškem živalskem vrtu: izginili še dve opici

RTV Slovenija 31.01.2023
V živalskem vrtu v Dallasu sta v ponedeljek izginili dve tamarinki. Najverjetneje je šlo za krajo, saj je bila ograja na njunem bivališču prerezana. To je že četrti incident v tem živalskem vrtu letos, policija neznane storilce še išče. Niz… »

Epidemija nevarne bakterije na Hrvaškem, umrle štiri osebe

Zurnal24 31.01.2023
Streptokokne okužbe so lahko zelo hude, če preidejo zunaj običajnih lokalizacij okužbe. S sosednje Hrvaške v zadnjem tednu poročajo o porastu invazivnih streptokoknih bolezni, kamor sodita sepsa in meningitis. Po podatkih Hrvaškega zavoda za javno… »

Fernandez za rekordno odškodnino v Chelsea; Bayern dobil Cancela in oddal Sabitzerja

RTV Slovenija 31.01.2023
Chelsea je za 22-letnega argentinskega vezista Enza Fernandeza portugalski Benfici odštel 121 milijonov evrov, kar je najdražji prestop v zgodovini angleškega nogometa. Najboljši mladi nogometaš svetovnega prvenstva v Katarju je prekosil rekord Jacka… »

DIH JEMAJOČE IGRE NARAVE: Na Kredarici "živi sneg", na Snežniku ivje (FOTO)

Regional 31.01.2023
Na Kredarici danes ni snežilo, ampak je zmeren do močan severozahodni veter dvigoval sneg in ga prenašal naokrog. Ta pojav imenujemo vejavica ali živi sneg, je sporočila agencija za okolje. Podobno je bilo pred dnevi na Gorenjskem, ko je že zapadli… »

V novem non-paperju opozorila Prištini in Beogradu pred posledicami

Dnevnik 31.01.2023
Albanski in kosovski mediji so v ponedeljek poročali o novem non-paperju, v katerem »neimenovani zahodni diplomat, ki je globoko vpleten« v proces normalizacije odnosov med Kosovom in Srbijo, izpostavlja negativne posledice za obe državi, če ne bosta… »

Zaradi pomanjkanja dokazov brez ukrepov proti Zverevu

Delo 31.01.2023
Nekdanji drugi najboljši teniški igralec sveta Alexander Zverev ne bo prejel nobene disciplinske sankcije združenja ATP. Neodvisna preiskava ATP ni našla zadostnih dokazov za utemeljitev obtožb o družinskem nasilju, pri čemer naj bi Nemec Alexander… »

Pivovarna Laško Union končala prevzem Davidovega hrama

Dnevnik 31.01.2023
Pivovarna Laško Union je v ponedeljek postala večinska lastnica podjetja Davidov hram, enega vodilnih distributerjev pijač v Sloveniji. Podjetji, ki sta že zdaj tesno sodelovali v segmentu hotelov, restavracij in cateringa (HoReCa), tako postajata… »

Na Hrvaškem od danes dražja tako bencin kot dizel

Primorske 31.01.2023
Na Hrvaškem so se danes zvišale cene pogonskih goriv. Liter bencina se je od zadnjega zvišanja cen pred dvema tednoma podražil za sedem centov na 1,41 evra, liter dizla pa za pet centov na 1,51 evra. Tudi cena modrega dizla se je zvišala za pet… »

V veljavo stopa novela družinskega zakonika

Delo 31.01.2023
Vlada je z novelo družinskega zakonika sledila prelomni odločitvi ustavnega sodišča, ki je izenačilo pravice istospolnih in raznospolnih parov. Vsi istospolni pari, ki so do poletja lani sklenili partnersko zvezo, imajo zdaj pol leta časa, da pred… »

Rekorden obisk na uvodnem grand slamu sezone

Delo 31.01.2023
Odprto prvenstvo Avstralije, prvi teniški grand slam sezone, je zabeležil tudi rekorden obisk. Kot so sporočili organizatorji, je turnir na peti celini v treh tednih obiskalo več kot 900.000 gledalcev. Kljub odsotnosti nekaterih znanih igralcev in… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem