Slovenija arhiv novic 31.01.2023

Eksplozija odjeknila sredi molitve, najmanj 100 ljudi je umrlo

Slovenske novice 31.01.2023
Okoli 220 je ranjenih, nekateri v kritičnem stanju. Med ruševinami še vedno iščejo preživele. V mošeji na sicer strogo varovanem območju v mestu Pešavar na severozahodu Pakistana je med opoldansko molitvijo odjeknila silovita eksplozija, ki je… »

Ustavno sodišče z odločitvijo ni uvedlo splošne omejitve delovnega časa za zdravstvene delavce

Primorske 31.01.2023
Ustavno sodišče s svojo odločitvijo ob presojanju ustavnosti določb zakona o zdravstveni dejavnosti ni uvedlo splošne omejitve delovnega časa za zdravstvene delavce, so danes zapisali v sporočilu za javnost ustavnega sodišča. Tako so se odzvali… »

Mladi zdravniki na nogah zaradi neodzivnosti politikov

Zurnal24 31.01.2023
Mladi zdravniki Slovenije so izrazili nezadovoljstvo, da vodilni politiki niso javno obsodili nasilja nad zdravniki. Bojijo se še dodatnega stopnjevanja nasilja. Mladi zdravniki Slovenije so zgroženi nad komentarji pod objavami o nasilnem dogodku, ki se… »

Ste bili priča prometni nesreči v kateri je voznik trčil v peško?

Gorenjski utrip 31.01.2023
Kranjskogorski policisti obravnavajo prijavo trčenja voznika osebnega avtomobila in peške na bencinskem servisu v Kranjski Gori. Prometna nesreča se je zgodila v nedeljo, 29. 1. 2023 okoli 10.50, ko je voznik rdečega osebnega avtomobila, na bencinskem… »

Alarmantno sporočilo Janševe SDS: V Sloveniji vlada izredno stanje

Slovenske novice 31.01.2023
Iz danes na jutri se sklicujejo izredne seje, zakoni se sprejemajo po nujnih postopkih, so kritični v največji opozicijski stranki. Iz SDS so se na javnost obrnili z alarmantnim sporočilom. Pravijo, da se ponovno kaže, da v Sloveniji, kar se koalicije… »

Zdus v odzivu na iniciativo Glas upokojencev Slovenije: Zahteve so naivne in populistične

RTV Slovenija 31.01.2023
Ob shodu, ki ga za sredo napovedujejo v t. i. ljudski iniciativi Glas upokojencev Slovenije, katere pobudnik je Pavel Rupar, se vrstijo različni pogledi na reševanje težav upokojencev. Zdus opozarja na populizem in naivnost. Pobudnik ljudske iniciative… »

NSi je pripravljeno interpelacijo poslal v sopodpis SDS-u in manjšinskima poslancema

RTV Slovenija 31.01.2023
Po vladni odločitvi o združitvi muzejev so v NSi-ju spisali interpelacijo zoper ministrico za kulturo. Poslali so jo v sopodpis SDS-u in poslancema italijanske ter madžarske narodne skupnosti. Ta podpisov ne bosta prispevala. V NSi-ju menijo namreč… »

Lisa Marie Presley pred smrtjo "izbrisala" mamo?

Necenzurirano 31.01.2023
Manj kot teden dni po žalni slovesnosti že prihaja do zapletov. Priscilla Presley, bivša žena legende rock'n'rolla Elvisa Preselyja, je vložila pravno pritožbo glede veljavnosti oporoke njune pokojne hčerke. Lisa Marie Presley, njun edini otrok, je… »

Pravljica kot iz Hollywooda

Slovenske novice 31.01.2023
Valižanski nogometni klub Wrexham blesti pod taktirko dvojca filmskih igralcev. Ameriški vlagatelji si v tem trenutku lastijo že polovico klubov elitne angleške premier league, toda daleč od soja žarometov, v peti ligi, nase opozarja tudi… »

Mnogim bo potekla e-vinjeta

Gorenjski glas 31.01.2023
Ob nakupu nove e-vinjete bodite pozorni na pravilnost podatkov. Napačne podatke je mogoče popraviti, dokler e-vinjeta ne začne veljati. Kranj – Jutri, 1. februarja, bo poteklo okoli 390 tisoč letnih 2A in 2B e-vinjet, do 15. februarja pa kar 542… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem