Slovenija arhiv novic 31.01.2023

Dobil potrditev, da je to, v kar verjame in čuti, še vedno možno

Delo 31.01.2023
Tudi na letošnjem svetovnem prvenstvu v biatlonu v nemškem Oberhofu bo prvo slovensko ime Jakov Fak. Dodatno samozavest je 35-letni slovenski reprezentant Jakov Fak dobil 11. januarja na tekmi v Ruhpoldingu, kjer je s tretjim mestom na 20-kilometrski… »

Janja Garnbret bo tekla v dobrodelne namene

Delo 31.01.2023
Letos 7. maja bodo po svetu že desetič tekli za tiste, ki ne morejo, vnovič tudi na ljubljanskem teku Wings For Life. Na dosedanjih tekih je sodelovalo preko milijon ljudi, za iskanje zdravila za poškodbe hrbtenjače pa so s štartninami zbrali več… »

ZDA: po brutalnem pretepu, ki je vodil v smrt, suspendirali še dva policista in odpustili tri reševalce #video

SiolNET 31.01.2023
Policija v Memphisu je v povezavi s smrtjo 29-letnega Tyra Nicholsa v ponedeljek suspendirala še dva policista. Trije reševalci, ki Nicholsu 7. januarja, ko so ga zaradi domnevnega prometnega prekrška surovo pretepli policisti, niso nudili ustrezne… »

Novosti za potrošnike

Gorenjski glas 31.01.2023
Nov zakon o varstvu potrošnikov prinaša različne novosti glede uveljavljanja garancije in stvarne napake, več transparentnosti pri označevanju popustov in nakupih na spletnih tržnicah …. Kranj – S četrtkom, 26. januarja, je v veljavo stopil… »

Love Istria, nova spletna stran štirih istrskih destinacij

Primorske 31.01.2023
Istrske destinacije imajo novi skupni dom na spletu. Gre za prvo skupno spletno stran vseh štirih destinacij. S tem krepijo že dosedanje uspešno povezovanje in skupno promocijo blagovne znamke Love Istria. Letos pripravljajo novo digitalno promocijsko… »

Misija Liverpool

Gorenjski glas 31.01.2023
V soboto zvečer premiera evrovizijske skladbe zasedbe Joker Out z naslovom Carpe Diem. Televizija Slovenija bo v soboto, 4. februarja, ob 20. uri na prvem programu v oddaji Misija Liverpool premierno predstavila skladbo Carpe Diem, s katero nas bodo… »

Obletnica rojstva vsestranskega kulturnika iz Kozjega

Kozjansko 31.01.2023
Na današnji dan se je leta 1941 se je v Kozjem rodil Marjan Marinšek, kulturnik, pravnik, zbiratelj, citrar in pisatelj. Umrl je 14. novembra 2011 v Velenju. Gimnazijo je obiskoval v Celju. Pravno fakulteto je končal v Ljubljani. Prva zaposlitev… »

Razstava, ki spomni, da človekove pravice niso samoumevne

RTV Slovenija 31.01.2023
"Danes sem bil obsojen na smrt," se začne pretresljivo pismo, v katerem se je od svojih najbližjih poslovil Mariborčan Jože Fluks, preden so ga leta 1942 usmrtili nacisti. Zgodba Jožeta Fluksa je vključena v razstavo, s katero v Muzeju narodne… »

Ali to pomeni konec za hrvaškega premierja Andreja Plenkovića?

SiolNET 31.01.2023
Opozicija v hrvaškem saboru bo prvič zahtevala odpoklic hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. K temu so jo spodbudili prepisi telefonskih sporočil oseb iz najbližjega Plenkovićevega kroga, ki kažejo na pogojevanje pri zaposlovanju in izvedbi… »

Annie Leibovitz bo postala rezidenčna umetnica podjetja IKEA

SiolNET 31.01.2023
Najbolj znana fotografinja današnjega časa Annie Liebovitz bo skozi svoj objektiv pokazala, kako so danes videti naši domovi. Sodelovanje s fotografinjo poteka v okviru raziskave o življenju doma Life at Home, ki jo podjetje IKEA na svetovni ravni… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem