Arhiv novic 15.03.2023

Britanski zvezdnik zaradi pretresa možganov izpušča spomenik

SiolNET 15.03.2023
Na sobotni 114. izvedbi italijanske kolesarske klasike Milano–Sanremo ne bo 23-letnega britanskega asa Toma Pidcocka. Po nedeljskem padcu v zadnji etapi na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja "kaže znake blažjega pretresa možganov," so… »

Odprta kuhna v petek odpira enajsto sezono

RTV Slovenija 15.03.2023
Ta petek se na Pogačarjev trg vrača priljubljena kulinarična tržnica Odprta kuhna. V enajsti sezoni se bo predstavilo več kot 60 različnih ponudnikov. Na odprtju bodo obiskovalci lahko preizkusili dobrote ljubljanske uspešnice Pekarne Ana svetovno… »

Na Bovškem izginila kajaka

Primorske 15.03.2023
Včeraj zvečer so policisti prejeli prijavo o tatvini dveh kajakov na Bovškem. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec od sredine lanskega novembra do 10. marca ukradel dva kajaka, vredna 1500 evrov. Kajaka sta bila shranjena v leseni lopi blizu… »

Leclerc že na drugi dirki s kaznijo 10 štartnih mest

SiolNET 15.03.2023
Ob sredinem prihodu v Džedo, kjer bo konec tedna VN Savdske Arabije, druga dirka letošnjega prvenstva formule 1, so v Ferrariju potrdili, da bo moral Charles Leclerc štartati z deset mest slabšega izhodišča, kot si ga bo pridirkal na kvalifikacijah… »

Kmete na Ljubljanskem barju in Planinskem polju čakajo nove omejitve

SiolNET 15.03.2023
Kmete na Ljubljanskem barju in Planinskem polju, ki imajo parcele znotraj prve varstvene cone območja Natura 2000, čakajo letos nove omejitve pri kmetovanju. Te so med drugim prepoved paše in gnojenja, travnike pa bodo na Barju letos lahko prvič… »

EP podprl predlog energetske prenove stavb zaradi zmanjšanja toplogrednih plinov – Zver: Najbolj ogroženi tega ne bodo…

Nova 24TV 15.03.2023
Evropski poslanec Milan Zver (Foto: milanzver.eu) Evropski parlament je danes v Strasbourgu podprl predlog zakonodaje za pospešitev prenove stavb s ciljem povečati njihovo energetsko učinkovitost, kar bi do leta 2030 znatno zmanjšalo emisije… »

Kijev je za Haag pripravil poimenski in fotografski seznam ruskih zločincev

Nova 24TV 15.03.2023
Seznam ruskih vojnih zločincev (Foto: posnetek zaslona) Po letu dni od polne ruske invazije je Ukrajina že sestavila spisek ruskih vojnih zločincev, ki bodo postavljeni pred haaško sodišče in morali odgovarjati za masakre v Mariupolju, Buči… »

Kia predstavila svoj novi ponos

Zurnal24 15.03.2023
Kia je električni EV9 v obliki koncepta predstavila novembra 2021 na avtomobilskem salonu v Los Angelesu, zdaj pa je pred nami serijska različica. EV9 bo največji električni SUV model v ponudbi Kia. Ime EV9 izhaja iz Kiine nomenklature električnih… »

Benjamin Verbič v težavah: nekdanja izbranka s hudimi obtožbami

24ur 15.03.2023
29-letni vezist Benjamin Verbič, ki trenutno igra za grški Panathinaikos, se sooča s pravo dramo v zasebnem življenju. Leta 2021 se je skupaj s takratno izbranko, ukrajinsko manekenko Alvino, razveselil sina Maja. Družinska idila pa ni trajala dolgo… »

Nujne so naložbe, sicer preveč uvoza in visoke cene

Delo 15.03.2023
V prihodnjih letih bodo rasle zlasti večje sončne elektrarne, okrepiti bo treba omrežja, nato še druga jedrska elektrarna. V nadaljevanju preberite: Lani je bila Slovenija pri elektriki rekordno, 32,6-odstotno uvozno odvisna, letos so napovedi… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem