Arhiv novic 15.03.2023

Nadal naj bi se vrnil v Monte Carlu

Dnevnik 15.03.2023
Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal naj bi prvi turnir po porazu v drugem krogu odprtega prvenstva Avstralije igral od 9. do 16. aprila v Monte Carlu, je danes novinarjem zaupal direktor tega turnirja David Massey. »Nadal želi igrati na našem… »

Jakob igra hokej, Neža drsa, led nam je usojen

Delo 15.03.2023
Naš vodilni hokejski zvezdnik v pogovoru za Delo o sijajni sezoni v NHL, otrocih in planiškem padcu prijatelja Petra Prevca. V nadaljevanju preberite; Anže Kopitar tudi v svoji 17. sezoni na ledenih ploskvah slovite NHL igra vrhunsko. S svojimi Kralji… »

Malček stekel za strupenjačo, nato na dvorišču odkrili gnezdo s 110 jajci

24ur 15.03.2023
V Avstraliji se je malček pognal za smrtonosno kačo, ki jo je odkril na družinskem dvorišču. Ob tem pa so v neposredni bližini hiše odkrili gnezdo s 110 jajci, ki pripadajo drugi najbolj strupeni vrsti kač na svetu. Organizacija Wild Conservation… »

Samo trije zasebniki v treh mesecih opravili za skoraj štiri milijone evrov dodatnih operacij

Necenzurirano 15.03.2023
Zakaj so nekateri zasebni koncesionarji s peščico zdravnikov prejeli več denarja iz interventnega zakona kot največje javne bolnišnice s tisoč in več zaposlenimi? Zmagovalci interventnega zakona za skrajševanje čakalnih dob v zdravstvu, ki ga je… »

Naši južni sosedje s "svojo" afero Baričević

Necenzurirano 15.03.2023
Hrvaški uslužbenec Evropskega parlamenta naj bi spolno zlorabljal svoja psa, sodnemu postopku v domačem Zagrebu se izmika, primer pa drvi v zastaranje. 46-letni Ivor Ivanišević se že vrsto let izogiba sodnemu postopku v Zagrebu, v katerem mu… »

Komisarka McGuinnes: Evropski bančni sektor v dobri kondiciji

RTV Slovenija 15.03.2023
Evropska komisija po propadu ameriške banke Silicon Valley Bank (SVB) zelo pozorno spremlja dogajanje in je v stiku s pristojnimi nadzornimi organi. Vpliv dogajanja v Uniji je omejen, je zatrdila evropska komisarka za finance Maired McGuinness. V… »

Pariz v smeteh, reforma pa še ne v smeti

Delo 15.03.2023
Francozi so že osmič v dveh mesecih množično preplavili ulice in stavkali. V nadaljevanju preberite: Francozi se ne dajo. V boju proti napovedani pokojninski reformi so se danes v množične proteste in stavko zbrali že osmič v zadnjih dveh mesecih… »

»Papež Frančišek je opustil akademske debate in se spustil med ljudi«

Delo 15.03.2023
Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš o papežu Frančišku, ki je v ponedeljek obeležil deset let pontifikata. Delov komentator Ali Žerdin je v tokratnem pogovoru Od srede do srede uvodoma izpostavil, da je ta teden minilo deset let od… »

Brez neoprena na dah v temačno globino zamrznjenega jezera #video

SiolNET 15.03.2023
Češki prosti potapljač David Vencl se je danes potopil do rekordne globine v zamrznjenem švicarskim jezerom Sils v bližini St. Moritza. Podvig je še toliko bolj osupljiv, ker se ga je 40-letni potapljač lotil brez zaščitne neoprenske obleke. Nov… »

Iz govora oskarjevke izrezali omembo žensk

SiolNET 15.03.2023
"Dame, naj vam nihče nikoli ne reče, da so vaša najboljša leta že mimo," je v zahvalnem govoru na Oskarjih dejala igralka Michelle Yeoh. Južnokorejska televizija je iz te povedi izrezala "dame". Michelle Yeoh je na letošnjih Oskarjih postala prva… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem