Arhiv novic 15.03.2023

Delavce goljufajo na vseh možnih področjih

Necenzurirano 15.03.2023
Dvig minimalne plače in drugih plač za odpravo plačnih nesorazmerij na eni, na drugi strani odvzem stimulacije. »To je slovenska realnost. Goljufanje delavcev na vseh možnih področjih in na vse možne načine. Stara parola pravi: pravi delu čast in… »

Finski predsednik: Turčija sprejela odločitev glede vstopa Finske v Nato

Dnevnik 15.03.2023
Finski predsednik Sauli Niinistö je danes sporočil, da je Turčija sprejela odločitev o vstopu Finske v zvezo Nato. Napovedal je, da bo odgovor prejel od turškega predsednika Recepa Tayyipa Erdogana ob obisku v Istanbulu ta teden. Erdogan je danes… »

Besničani šokirani nad idejo o pokritem smučišču

Dnevnik 15.03.2023
Prebivalce Besnice močno razburja ideja o gradnji zaprtega smučišča in spremljajočih turističnih zmogljivosti pod Joštom. V okviru civilne iniciative Varuhi okolja Besnica so Mestni občini Kranj predali peticijo s 3000 podpisi proti projektu in… »

Začel se je niz regijskih posvetov o novi kulturni politiki: v Celju prvi konstruktivni predlogi

RTV Slovenija 15.03.2023
Na prvem regijskem posvetu Kultura za prihodnost v Celju, ki ga je pripravilo ministrstvo za kulturo, je bilo podanih več konstruktivnih predlogov, ki bodo vključeni v nov nacionalni program za kulturo. Eden od predlogov se nanaša na digitalizacijo… »

Bali bo turistom prepovedal izposojo motornih koles

RTV Slovenija 15.03.2023
Turisti Balija ne bodo mogli več odkrivati z motornimi kolesi. Zaradi številnih incidentov, v katerih so tuji obiskovalci delali prometne prekrške, so se oblasti odločile za prepoved izposoje. Guverner Balija Wayan Koster je dejal, da bo po… »

Skalni podor prekinil dotok vode, v ribogojnici ob Savinji poginilo več tisoč rib

24ur 15.03.2023
V Podvolovljeku v občini Luče je dopoldne skalni podor prekinil cevovod, ki dovaja vodo v ribogojnico Ribiške družine Ljubno ob Savinji. Zaradi prekinitve dotoka vode je poginilo približno 300.000 kosov zaroda in 20.000 kosov enoletnih mladic… »

Novi SUV iz Koreje: omogočal bo tako igro s sedeži #video

SiolNET 15.03.2023
Kia je razkrila svoj največji model. To bo električni športni terenec EV9, ki prihaja s tremi vrstami sedežev – tisti v drugi vrsti se bodo lahko zavrteli za 180 stopinj. Za Kio je EV9 drugi model z električne platforme E-GMP. Korejci so za zdaj… »

Premislili so si in napovedali vrnitev v Evropo #foto

SiolNET 15.03.2023
Mitsubishi je spremenil svojo evropsko strategijo in bo poleg "preoblečenih" renaultov ponudil tudi novo generacijo outlanderja s priključno hibridnim pogonom. Mitsubishi je leta 2020 napovedal zmanjšanje obsega svojega posla v Evropi in tudi umik… »

Rulade

Gorenjski glas 15.03.2023
Priprava rulade, ki lahko prijetno popestri skodelico čaja ali kave, je preprosta in hitra. Pripravimo jo lahko na mnogo načinov, z različnimi kombinacijami biskvita in nadevov. Za pripravo orehove rulade brez moke potrebujemo: 8 žlic mletih orehov, 8… »

Poročena šestdeset let

Gorenjski glas 15.03.2023
Cirilka in Peter Remec iz Zgornjih Pirnič sta se poročila 16. februarja leta 1963. Diamantno poroko sta zakonca Remec praznovala v krogu družine in prijateljev. Slovesnost je bila 19. februarja. Začela se je s sveto mašo v cerkvi Marije Vnebovzete v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem