Arhiv novic 15.03.2023

V hrvaškem pristanišču našli morsko mino iz druge svetovne vojne

24ur 15.03.2023
Na Hrvaškem so našli podvodno mino iz časa druge svetovne vojne. Staro orožje je skoraj 80 let potopljeno stalo v reškem pristanišču. Odstranili ga bodo v nedeljo, ob tem pa za dva dni evakuirali več okoliških prebivalcev. Zadonele bodo tudi… »

V eksploziji v kolumbijskem premogovniku umrlo več ljudi

Dnevnik 15.03.2023
V eksploziji v premogovniku blizu kolumbijske prestolnice Bogota je umrlo najmanj 11 ljudi, deset pa jih je še ujetih v rudniku. Eksplozija je odjeknila zaradi visoke koncentracije plina, ki se je vnel zaradi isker rudarskega orodja. Predsednik Gustavo… »

Versopolisov digitalni sejem Poetry Expo obiskalo 142.000 ljubiteljev poezije

Dnevnik 15.03.2023
Digitalni sejem poezije Poetry Expo 2023, ki ga je organizirala pesniška platforma Versopolis pod okriljem Beletrine, je obiskalo 142.000 ljudi z vsega sveta. Ti so v času sejma več kot 20.000-krat obiskali spletno mesto projekta. Največ jih je bilo… »

Ob kolumbijski obali zasegli 'narkopodmornico' s skoraj tremi tonami kokaina

24ur 15.03.2023
V bližini kolumbijske obale v Tihem oceanu je tamkajšnja mornarica zasegla podmornico s skoraj tremi tonami kokaina. Na plovilu so našli še dve trupli in dve osebi, ki pa sta bili v slabem zdravstvenem stanju. Kolumbijska mornarica je na družbenih… »

Kolosej so zaprli, zdaj je Boscarol razkril, kaj tam načrtuje

Zurnal24 15.03.2023
Kino ostaja, je dejal ajdovski podjetnik. Včeraj smo poročali, da Ikonični kino Kolosej zapira svoja vrata, potem ko ga je pred časom kupil ugledni slovenski podjetnik Ivo Boscarol. "Za namene preurejanja se Kolosej s 16. marcem 2023 do nadaljnjega… »

Klavdiu, upokojencu iz Glema, sodijo, ker je imel v kletkah ujetih pet liščkov

Necenzurirano 15.03.2023
Ker je imel zaščitene liščke v ujetništvu, je na zatožno klop koprskega okrajnega sodišča včeraj sedel Klavdio Kac iz Glema. Tožilstvo mu očita kaznivo dejanje nezakonitega ravnanja z zaščitenimi živalmi in rastlinami. Koprsko tožilstvo je… »

Žive figure in visoka pričakovanja

24ur 15.03.2023
V prvem izzivu skupin bodo sodniki preverjali kulinarično znanje treh vodij ter obvladovanje osnovnih kuharskih tehnik. Katera skupina si bo s svojimi jedmi prikuhala varnost? Tekmovalci nove sezone MasterChefa Slovenija se bodo nocoj spopadli na prvem… »

Zakaj je hrvaška Istra kul, slovenska pa ne

Delo 15.03.2023
Vizija, ki so jo začrtali južni sosedje, je nastala pred več kot dvema desetletjema in temelji na poenotenju vseh akterjev. V nadaljevanju preberite: »V restavraciji, verjetno edini na Jadranskem morju brez terase, ponujajo izjemno drago ribo, ampak… »

Najstniška hči Salme Hayek iz arhiva potegnila materino obleko

RTV Slovenija 15.03.2023
Oskarjevska preproga še naprej polni časopisne stolpce. Med njimi sta svoje mesto našli tudi igralka Salma Hayek in njena potomka Valentina Poloma. 15-letna edinka slavne igralke je izrezana podoba svojega očeta – francoskega milijarderja… »

Počasna pogajanja o zdravstvenem stebru, Fides svari: Po 1. aprilu mogoča stavka.

RTV Slovenija 15.03.2023
Sindikati so vladni pogajalski skupini predstavili predloge o oblikovanju plačnega stebra v zdravstvu, vlada naj bi pripravila komentarje in podala svoj predlog. Vsebinskega premika ni bilo. Fides opozarja, da se čas za oblikovanje stebra izteka… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem