Arhiv novic 15.03.2023

10-dnevna stavka smetarjev: 'Romantični Pariz smrdi'

24ur 15.03.2023
Da se podoba ljubezenske prestolnice ne sklada s pričakovano, ugotavljajo turisti, ki so v zadnjih desetih dneh zakorakali po pariških ulicah. Tam se je namreč zaradi stavke smetiščnih delavcev v dobrem tednu nabralo kar 6600 ton odpadkov. Ti… »

Bitka za Bahmut je za Kijev eksistencialna dilema

Delo 15.03.2023
Porušeno mesto je obkoljeno, Ukrajinci vztrajajo na svojih položajih. V nadaljevanju preberite: Ukrajinska stran je bitko za Bahmut dolgo interpretirala kot »taktično izčrpavanje« ruskih sil. Kijev je hotel okupatorske sile prisiliti k bojevanju na… »

UKCL obljublja akcijski načrt za manj zlorab pri nabavah

Finance.si 15.03.2023
Pet let po reviziji računskega sodišča v UKCL zdaj nova revizija ugotavlja praktično enake napake, kršitve predpisov in korupcijska tveganja… »

Prenovo linije v Škofji Loki odnesle težave s plinom, okoljske naložbe nadaljujejo

Finance.si 15.03.2023
Težave Evrope s plinom preložile prenovo proizvodne linije, ki kot energent uporablja koks; v Knauf Insulation bodo vgradili dodatne čistilne naprave… »

Bošnjaški medij o Golobovem “neprimernem” srečanju: Njegov obisk bo ostal omadeževan

Nova 24TV 15.03.2023
Zakaj se je premier Robert Golob srečal z predsednikom Demokratske akcije Bakirjem Izetbegovićem? (Foto: Facebook) Osrednji mediji so polni lepih besed, namenjenih predsedniku vlade Robertu Golobu, ki se trenutno mudi v Bosni in Hercegovini na svojem… »

Zimzeleni Ibrahimović pri 41 letih znova v švedski izbrani vrsti

24ur 15.03.2023
Švedski nogometni selektor Janne Andersson je za marčevski uvodni kvalifikacijski tekmi proti Belgiji in Azerbajdžanu za nastop na evropskem prvenstvu 2024 na svoj seznam uvrstil tudi 41-letnega napadalca Zlatana Ibrahimovića. Ibrakadabra, kot… »

Guardiola (še) ni prebolel "košarice" Julie Roberts

Zurnal24 15.03.2023
Sloviti trener Pep Guardiola se je po visoki zmagi Manchester Cityja na novinarski konferenci zabaval na svoj način ... Kaj ima sloviti španski trener Pep Guardiola z izjemno hollywoodsko igralko Julio Roberts, se je danes spraševala množica… »

Na brazilskem otoku odkrili "strašljive" plastične skale

RTV Slovenija 15.03.2023
Geologi so na brazilskem ognjeniškem otoku Trindade odkrili nenavaden preplet stopljene plastike in kamnin. Odkritje na oddaljenem otoku, zatočišču zelenih želv, so znanstveniki označili za strašljivo. Plastične skale so našli na otoku Trindade… »

Rusija na pragu nove mobilizacije pod krinko preverjanja informacij in digitalizacije

Necenzurirano 15.03.2023
Nenavadne pozive so prejeli nekateri prebivalci regij Lipetsk, Murmansk, Čuvašija in Voronež. Vojaški uradi za registracijo in vpoklic v več ruskih regijah so prebivalcem pričeli pošiljati "pozive za preverjanje poverilnic". Regionalne vlade pozive… »

Koroški gasilci s prav posebnim darilom za Fratarjevo katro

Necenzurirano 15.03.2023
Danes se je najdražja katra na svetu ustavila na Ravnah na Koroškem, pri tamkajšnjih gasilcih, ki so se prav tako pridružili dobrodelni akciji. Gasilci Koroški Gasilski Zavod in PGD Ravne na Koroškem so katro opremili z gasilnim aparatom ter… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem