Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Ohio toži železniško podjetje Norfolk Southern zaradi nesreče pri kraju East Palestine

RTV Slovenija 15.03.2023
Ameriška zvezna država Ohio je v torek vložila tožbo proti železniškemu podjetju Norfolk Southern zaradi februarske nesreče pri kraju East Palestine, med katero se je iz vagonov v okolje izlila velika količina strupenih kemikalij. Tožbo je v… »

The Last of Us: serija, ki je vznemirila tudi znanstvenike

SiolNET 15.03.2023
V ponedeljek se je na HBO končala prva sezona ene najodmevnejših televizijskih serij, The Last of Us. Gre za postapokaliptični triler, postavljen dve desetletji po propadu civilizacije zaradi skokovite širitve okužbe z glivami, ki napadejo človekove… »

100 najlepših slovenskih popevk: Oda Ireni

Dnevnik 15.03.2023
Dušan Velkaverh je besedilo napisal kot odziv na brutalen umor dveh deklic, ena od njiju je bila tudi posiljena. Kot nam je povedal avtor glasbe Tomaž Habe, so Mladi levi za studijsko snemanje pesmi k sodelovanju povabili Tomaža Pengova, saj so za… »

Podelili plakete za predano delo

Gorenjski glas 15.03.2023
Poljče – Območno združenje zgornjegorenjskih veteranov vojne za Slovenijo je na nedavnem rednem letnem občnem zboru v Poljčah podelilo plakete za dolgoletno predano delo. Zlato plaketo ZVVS je prejel Gregor Žnidar iz Lesc, srebrni plaketi Blaž… »

O dopolnilnih dejavnostih na kmetijah

Gorenjski glas 15.03.2023
Naklo – V okviru projekta Lokalno GOR bosta v četrtek, 16. marca, ob 9. uri v sejni sobi Kmetijske zadruge Naklo v Naklem predavanji o pridelavi majhnih količin hrane za dobavo javnim zavodom ter o dopolnilnih dejavnostih na kmetijah. Svetovalke Vanja… »

Poškodba turne deskarke

Gorenjski glas 15.03.2023
Ukanc – V soboto popoldan je med turnim deskanjem pod vrhom Škrbine padla 37-letna turna deskarka. Pri padcu si je poškodovala nogo. Posredovali so gorski reševalci iz Bohinja, ki so jo s pomočjo dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči… »

[Video] Predsednica DZ je zapela

Nova 24TV 15.03.2023
Urška Klakočar Zupančič (Vir: zajem zaslona, Twitter) Dame in gospodje – predsednica Državnega zbora RS. Na oder je stopila kmalu po 24. aprilu leta 2022 brez političnih izkušenj z avtoriziranim romanom pod roko in … veliko željo. O njenih… »

Lindsay Lohan s to novico vse pustila odprtih ust!

Zurnal24 15.03.2023
Po težkih letih se ji končne vse postavlja na pravo mesto. Veljala je za eno najbolj težavnih zvezdnic v Hollywoodu, a vzela se je v roke in si uredila tako profesionalno kot zasebno življenje. Lindsay Lohan je doletela usoda številnih hollywoodskih… »

V Afroditi verjamejo v supermoč vseh žensk

SiolNET 15.03.2023
Ne glede na to, ali ste podjetnice, mame, hčerke, partnerice, policistke, vzgojiteljice, ustvarjalke … v sebi skrivate supermoč, ki vas dela nepremagljive in neustrašne. Ta supermoč pa ni določena nadnaravna lastnost, ampak nekaj, kar žensko… »

Zločini in grozodejstva Miloševićeve Srbije nad civilnim prebivalstvom

Mladina 15.03.2023
Prva ideja za nastanek filma je pri režiserki vzniknila ob atentatu na takratnega predsednika srbske vlade Zorana Đinđića. V tekmovalnem programu letošnjega Festivala dokumentarnega filma (FDF) je na ogled tudi film Mrk Nataše Urban. Mrk, ki je v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem