Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Trinajstletnega dečka šest tednov držali v samici

Zurnal24 15.03.2023
Trinajstletni deček je 45 dni preživel v samici zaradi manjših prekrškov. Zagovorniki človekovih pravic opozarjajo, da gre za hudo kršitev zakonov. Avstralijo je pretresel primer iz Queenslanda, v središču katerega je 13-letni deček, po rodu… »

Trump je odgovornost za napad na kongres pripisal svojemu lastnemu podpredsedniku

Mladina 15.03.2023
Mike Pence naj ne bi hotel razveljaviti izidov predsedniških volitev leta 2020. Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump, proti kateremu poteka zvezna preiskava zaradi podžiganja privržencev k napadu na kongres, je v ponedeljek odgovornost za napad 6… »

Stari znanci so se stepli, eden imel s seboj sekiro

Zurnal24 15.03.2023
V Krškem je prišlo do pretepa petih oseb, pri čemer se je ena oseba lažje poškodovala. Policija je bila o pretepu na parkirnem prostoru na Cesti krških žrtev v Krškem obveščena v torek okoli 10. ure. Na kraj so bili napoteni policisti Policijske… »

Vedeževalec Blaž se bo poročil

Zurnal24 15.03.2023
Poroka naj bi bila na Bledu. Izvedeli smo, da bo kmalu izrekel svoj usodni "da" najbolj znani slovenski vedeževalec, Blaž. Ko smo ga poklicali, je bil zelo skrivnosten in nam ni želel razkriti, katera je njegova izbranka. Namignil je, da je bil pred… »

FOTO: Gasilce pogostil v košari avtolestve

Necenzurirano 15.03.2023
Veter je poškodoval pločevinasto strešno kritino, posredovali so gasilci. Včeraj popoldne je veter na večstanovanjskem objektu v Slovenj Gradu poškodoval pločevinasto strešno kritino, ki so jo nato v dolžini 10 metrov začasno pritrdili… »

Tik pred teksaškim derbijem novi boleči udarci za Dallas

Zurnal24 15.03.2023
Luka ne bo zaigral niti proti San Antoniu, vprašljiv nastop tudi preostalih treh zvezdnikov. NBA ekipo Dallas Mavericks v noči na četrtek čaka nov obračun, ko se bodo v velikem teksaškem derbiju pomerili proti svojim rivalom San Antonio Spurs. Mavs… »

Fotografija, železo in platno Lojzeta Burje

Domžalec 15.03.2023
Težko bi izpostavili področje, ki mu Lojze Burja daje prednost pred drugimi. Sledeč letnim časom, vremenu ali preprosto navdihu, se njegovi motivi namreč vzajemno prepletajo. Kot član Likovnega društva Mengeš se vključuje v programe in projekte… »

Zelene spremembe

Domžalec 15.03.2023
V sklopu projekta Tokovi prihodnosti v sodelovanju z društvom Kreativni nomadi, Društvo AIA – Mladinski center Mengeš organizira še zadnji dogodek. Ta bo praktičen, sodelovalen in kot vedno, zeleno usmerjen. Imenovali so ga Zelene spremembe… »

Boste pohiteli? Danes lahko preobujemo avtomobile.

SiolNET 15.03.2023
Od danes je dovoljeno na avtomobilih spet uporabiti klasične letne pnevmatike, vseeno pa ob nepredvidljivem vremenu velja ostati pozoren na morebitna snežna presenečenja. Pri pnevmatikah velja tudi poleti največ pozornosti nameniti preostalemu profilu… »

Bolnišnična hrana prejela priznanje uglednega gastronomskega vodnika

RTV Slovenija 15.03.2023
Bolnišnična hrana nima prav dobrega slovesa, večkrat jo uvrščamo ob bok letalski ali menzam. A obstajajo tudi izjeme – neka bolnišnica si je za prehrano, ki jo daje svojim bolnikom , prislužila pohvalo uglednega gastronomskega vodnika Gault &… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem