Slovenija arhiv novic 15.03.2023

Brata Valič bosta poskrbela za nedeljsko zabavo na POP TV

24ur 15.03.2023
Domen in Vid Valič se ne vrtita samo okrog deklet, temveč tudi ob nedeljskih večerih na POP TV! Druga sezona priljubljenega VOYO originala prihaja že to nedeljo ob 23.20. V drugi sezoni serije Vse punce mojga brata se Domnu in Vidu Valiču življenje… »

Z gostujočo Transparado nov stik z reškim gledališčem

Primorske 15.03.2023
V Slovenskem stalnem gledališču se bo mesec marec zaključil z glasbenim in plesnim dogodkom. Na sporedu bo najprej letošnja zadnja glasbena matineja, v sklopu Večernega abonmaja pa enkratno gostovanje baletnega ansambla reškega HNK Ivana pl. Zajca… »

Dve desetletji občasnika Gledga

Primorske 15.03.2023
Na današnji dan pred dvajsetimi leti je izšla prva številka občasnika Gledga, ki je takrat predstavljal prvi primer združevanja dveh ustanov s področja kulture v slovenski Istri. Prvo številko Gledga je izdalo Gledališče Koper ob premieri… »

Koraki do igralske stvaritve

Primorske 15.03.2023
Slovensko stalno gledališče bo v tem mesecu odprlo svoje prostore mladim, ki si želijo aktivnega stika s prepričljivim igralskim nastopom. Nepridobitniško goriško društvo Mladinski dom in konzorcij Slovik prirejata namreč že drugo leto delavnice… »

Magyar vrgel žogico Golobovi vladi

Nova 24TV 15.03.2023
Župan Janez Magyar (Foto: M. Z.) Na torkovi tiskovni konferenci je lendavski župan Janez Magyar predstavil projekt izgradnje Večnamenske športne dvorane, ki sodi med tri strateške razvojne projekte, ki jih je občina Lendava na podlagi poziva Vlade… »

Po brodolomu čolna s prebežniki v Kalabriji našli nova trupla

Primorske 15.03.2023
Reševalci so v morju blizu kraja Cutro na jugu Italije v Kalabriji danes našli trupla petih ljudi, ki so utonili po brodolomu čolna s prebežniki 26. februarja. Med novimi žrtvami sta ob treh odraslih tudi triletna deklica in sedemletni deček. Skupno… »

Nova zakonodaja: Vsi bomo morali prenoviti hiše in bloke

Zurnal24 15.03.2023
Evropski poslanci so potrdili revidirano direktivo o energijski učinkovitosti stavb. Čakajo nas obsežne prenove, direktiva pa predvideva tudi izboljšanje energijske učinkovitosti vseh stavb, tudi stanovanjskih, pred prodajo, večjo obnovo in… »

[Video] Verbalni napadi, po katerih je nadlegovanje ostalo nekaznovano

Nova 24TV 15.03.2023
Verbalni napad Zlatka na Milana Kreka in Teje Jarc na Janeza Janšo in Aleša Hojsa Predsednik vlade Robert Golob je brez kakršnih koli dokazov javno obsodil nedolžno osebo za nekaj, česar ni storila. In to le na podlagi besed Nike Kovač, ki ji je… »

Shod upokojencev 31. marca se je razširil na vsesplošni slovenski protest!

Nova 24TV 15.03.2023
Protest upokojencev, ki ga je pripravila ljudska iniciativa Glas upokojencev 1. februarja. (Foto: STA) Protest upokojence naj se razširi na vsesplošni protest državljanov Slovenije, ki bo na Trgu republike v Ljubljani, 31. marca, ob 15. uri, proti… »

Revizija izvornega lastništva umetnin

Mladina 15.03.2023
Namen je razjasniti, ali je katera od umetnin, ki jih hrani eden vodilnih švicarskih umetnostnih muzejev, morda takšna, ki so jo med drugo svetovno vojno uplenili nacisti. Muzej Kunsthaus Zürich, eden vodilnih švicarskih umetnostnih muzejev, je v… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem