Slovenija arhiv novic 20.05.2023

Iga Swiatek pomirila navijače: »Brez skrbi, prihajam v Pariz«

Delo 20.05.2023
Številka 1 ženskega tenisa Iga Swiatek je morala zaradi bolečin predati dvoboj v Rimu, pregledi pa so pokazali, da ne gre za hujšo poškodbo. Iga Swiatek je v tem trenutku brez dvoma najboljša tenisačica na svetu, tudi v Rimu je kazala izvrstno… »

Po domačih poteh ene največjih popotnic

Delo 20.05.2023
Šele pred dvema letoma so dnevniki z domačih potovanj Alme M. Karlin prišli iz zasebne zbirke v Gradcu. Alma M. Karlin je prepotovala ves svet, a prav toliko korakov, če ne še veliko več, je naredila po domačih krajih. Peš. Njene domače poti si… »

Dirkališče, kjer je srca tifosov ogrel Michael Schumacher

SiolNET 20.05.2023
Po odpovedi dirke v Imoli (poplave v Emiliji - Romanji) ta konec tedna tako mineva brez formule 1. Pa se vsaj spomnimo na nekaj najlepših in najbolj posebnih trenutkov v zgodovini dirkanja na dirkališču Enzo in Dino Ferrari, ki ga je sicer zaznamovala… »

AFS France Marolt se ob svoji 75. obletnici ozira po plesni dediščini zunaj meja Slovenije

RTV Slovenija 20.05.2023
Akademska folklorna skupine France Marolt bo 75. obletnico delovanja proslavila s predstavo Oj, Triglav, moj dom, s katero črpa iz slovenske pevske in plesne dediščine, ki korenini zunaj meja Slovenije. Predstavo so soustvarili različni koreografi… »

Prvič na piedestalu Afrika, v Bahrajnu bi vodo pridobivali iz klimatskih naprav

RTV Slovenija 20.05.2023
Laboratorij prihodnosti je geslo 18. mednarodnega arhitekturnega bienala v Benetkah, ki prvič do zdaj na piedestal postavlja arhitekte, praktikante iz Afrike. A kot smo videli, je prihodnost tam, kje bi jo najmanj pričakovali. Lanski 59. umetniški… »

SDM: V Svobodi smo le en študentski bon stran od socializma

Nova 24TV 20.05.2023
Simona Purkat iz SDM “Vlada je napovedala ukinitev študentskih bonov. V Slovenski demokratski mladini to ocenjujemo kot napad na urejen sistem študentske prehrane. To potezo Golobove vlade vidimo kot nizkoten napad na slovenske študente in… »

Švedinja preživlja pekel, pretila ji je celo amputacija noge

Zurnal24 20.05.2023
Švedska alpska smučarka preživlja težke čase, zaradi zastrupitve krvi pa ji je grozila celo amputacija noge. Kljub vsemu se nima namena predati in še vedno upa, da se bo lahko nekoč vrnila na bele strmine. Švedinja Lisa Hörnblad obožuje… »

V desetletju promet na slovenskih avtocestah v povprečju porasel za več kot četrtino

RTV Slovenija 20.05.2023
Povprečni letni dnevni promet na slovenskih avtocestah in hitrih cestah se je od 2013 do lani povečal za 26 odstotkov, na nekaj več kot 35.000 vozil. Na primorski in štajerski vpadnici v Ljubljano promet dosega celo okoli 80.000 vozil dnevno. Gledano… »

»Če bi bil čebela, bi si za svoje domovanje izbral Slovenijo«

Necenzurirano 20.05.2023
Danes je svetovni dan čebel, ki ga na pobudo Slovenije zaznamujemo na rojstni dan pionirja sodobnega čebelarstva Antona Janše, prvega učitelja čebelarstva na svetu. Čebelarstvo ima v Sloveniji dolgo tradicijo, ki se prenaša iz roda v rod, in je… »

Celo njuna otroka sta sošolca

Necenzurirano 20.05.2023
Zvezdnika kultne serije Naša mala klinika nista le igralska kolega, temveč tudi tesna prijatelja in to že celih 32 let. Le kdo se ne spomni kultne igralske dvojice, sestre Franje in pacienta Srečka Debevca, ki sta ju v legendarni seriji Naša mala… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem