Arhiv novic 22.05.2023

Franja se razvija naprej, naslednji korak bo na makadamu

Delo 22.05.2023
Drugi junijski vikend bo spet v znamenju maratona Franje. Prireditelji pričakujejo okrog 5000 udeležencev, izziv za prihodnja leta izvedba SP v makadamkanju. »Greš letos na Franjo?« je vprašanje, ki ga od kolesarskih znancev v teh dneh slišim… »

Veliki triumf grške desnice

Delo 22.05.2023
Konservativni Novi demokraciji se pred drugim krogom volitev obeta celo absolutna večina. V nadaljevanju preberite: Že pred nedeljskimi volitvami je bilo kristalno jasno, da bodo v Grčiji zaradi novega volilnega zakona, ki je v prvem krogu vzpostavil… »

Zaradi dragih nepremičnin izumirajo evropski programi zlatih vizumov

Finance.si 22.05.2023
Medtem ko se portugalski in irski programi zapirajo, se je zanimanje za Grčijo in Španijo povečalo… »

Znan je šolski koledar za prihajajoče šolsko leto

SiolNET 22.05.2023
Vlada je objavila šolski koledar za leto 2023/2024. Učenci bodo v šolske klopi sedli v petek, 1. septembra 2023. Prve počitnice v prihajajočem šolskem letu bodo v ponedeljek, 30. oktobra, učenci pa se bodo v šolo vrnili 3. novembra. Novoletne… »

Trenutno najbolj vroča barva, ki se kot kameleon prilagaja prostoru

SiolNET 22.05.2023
Svoj dom lahko že z uporabo pravih barv spremenimo v prijetno bivalno okolje, ki bo s svojo toplino in količino svetlobe ugodno vplivalo tudi na naš naravni cirkadiani ali dnevno-nočni ritem. Barve močno vplivajo na naše počutje. Skoraj bela barva… »

V suiti 212 londonskega hotela posneli prve prizore dokumentarne serije o srbskem princu Aleksandru

RTV Slovenija 22.05.2023
V Londonu so nedavno začeli snemati dokumentarno serijo o življenju srbskega prestolonaslednika Aleksandra, ki bo prikazoval njegovo življenje vse od rojstva do starosti. Serija z delovnim naslovom The Crown, the State, and the People (Krona, država… »

V Šentilju se nekaj družin zaradi plazov ne bo moglo vrniti domov

RTV Slovenija 22.05.2023
Na plazovitih območjih v Občini Šentilj se stanje kljub sončnemu vremenu v zadnjih dneh še ni umirilo. Še se sprožajo plazovi. Ocenjevanje škode poteka, za zdaj pa kaže, da se dve ali tri družine ne bodo več mogle vrniti na svoje domove. Konec… »

Ozadje škandalozne klofute na domžalski zelenici

Zurnal24 22.05.2023
Po hudem incidentu na tekmi med Domžalami in Radomljami sta glavna akterja že zakopala bojno sekiro. Poročali smo o incidentu, ki se je pretekli konec tedna zgodil v zaključku srečanja najmočnejše slovenske nogometne lige med Domžalami in… »

Štart Deželaka Junaka: Denis Avdić Show se 31. maja vrača v šolo!

Necenzurirano 22.05.2023
Deželak Junak, ki se 31. maja odpravlja na deveto dobrodelno pustolovščino po Sloveniji, je danes v napetosti pričakoval, od kje se bo podal na pot. Glede na to, da mu je ekipa Denis Avdić Showa v preteklih letih pošteno zagodla in mu pripravila… »

Golob: »Telefon je očitno bolj pomemben kot sedenje v parlamentu, a ne, gospod poslanec Janša?«

Necenzurirano 22.05.2023
Na današnji redni seji državnega zbora je pred poslance znova stopil tudi predsednik vlade Robert Golob, ki je moral med drugim spregovoriti o problematiki medvrstniškega nasilja. Naokoli so letele tudi pikre pripombe. Poslanca NSi Janeza Ciglerja… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem