Arhiv novic 22.05.2023

Nekatere lekarne ob nedeljah zaračunavajo dodatek

Dnevnik 22.05.2023
Lekarne se pri nas v času dežurne službe različno odločajo glede zaračunavanja doplačil za nenujna zdravila brez recepta in druge nenujne storitve. Medtem ko vam na Gorenjskem za vsak izdani kos zaračunajo takso v znesku dobrega evra in pol, v… »

Musk odprl denarnico, namignil na novosti in revolucijo pri izdelavi

Zurnal24 22.05.2023
Elon Musk je na srečanju z delničarji opozoril, naj ga nikar ne tožijo glede te napovedi, ampak da imajo pri Tesli v načrtu dve novi zlati jajci. Zadnje srečanje z delničarji Tesle je prineslo kar nekaj smelih napovedi, resda nekatere še precej… »

Cube električna kolesa: odlično razmerje med vrhunsko kvaliteto in ceno

SiolNET 22.05.2023
Zadnjih nekaj let je v svetu kolesarstva veliko govora o električnih kolesih. Nekateri jih odobravajo in s pridom uporabljajo, drugi jih še niso čisto sprejeli. Vmes so tisti, ki še razmišljajo o tem, ali je to prava izbira. Mi pravimo, da je…… »

Pianist Nejc Kamplet osvojil drugo nagrado na tekmovanju Hans von Bülow

RTV Slovenija 22.05.2023
Mariborski pianist Nejc Kamplet je prejel drugo nagrado na mednarodnem tekmovanju Hans von Bülow v nemškem Meiningenu. Na tekmovanje se je prijavilo 117 pianistov iz 34 držav, po predizboru, ki je potekal prek poslanih posnetkov, pa so v Meiningen… »

Na 42. Maratonu Franja pričakujejo približno 5000 udeležencev

RTV Slovenija 22.05.2023
"Od Franje do Toura" je tudi letos geslo Maratona Franje, na katerem bo na petih različnih razdaljah nastopilo okoli 5000 udeležencev. Start osrednjega dogodka, preizkušnje na 156 km, bo v nedeljo, 11. junija, ob 9.00. 42. Maraton Franja bo 11. junija… »

Elon Musk razkril načrte za dva nova avtomobila

SiolNET 22.05.2023
Elon Musk, izvršni direktor Tesle, je na letni skupščini delničarjev dejal, da bo družba začela proizvajati dva nova modela električnih vozil, vsakega po pet milijonov enot na leto. Foto: Fortrade Cyprus Ltd. Cena delnic družbe se je dan po… »

Tudi v Sloveniji imamo mamice, mlajše od 15 let

Necenzurirano 22.05.2023
V Sloveniji najstniških nosečnosti sicer ni več toliko kot včasih, a še vedno letno nekaj deset. Leta 1976 jih je bilo 866, od tega je zanosilo 35 15-letnic in 14 deklet, mlajših od 15 let. Leta 2019, kar je leto z zadnjo uradno statistiko… »

Odkrijte prednosti bivanja v mansardi

Dnevnik 22.05.2023
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času najnujnejši pogoj izbire. Dom ni le prostor za počitek, ampak tudi prostor za druženje, prostor, kjer doživljamo posebne trenutke v… »

Direktorja Olimpije: Kje sta Prosinečki in Rudonja?

Delo 22.05.2023
Glavna kadrovika slovenskega prvaka, direktor Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa, sta razkrila vse karte. V nadaljevanju preberite: Olimpijin direktor Igor Barišić in športni direktor Goran Boromisa sta opravila pregled odlične… »

Devetminutne stoječe ovacije za Scorseseja

Delo 22.05.2023
Osemdesetletni režiser si je v govoru vzel čas, da se je zahvalil ljudstvu Osage, pa tudi Applu, ki je za film namenil dvesto milijonov ameriških dolarjev. Film Killers of the Flower Moon so na filmskem festivalu v Cannesu predvajali izven tekmovalnega… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem