Arhiv novic 22.05.2023

Iz galerije slovenskih skladateljev: "Bolj je doba oddaljena, manj so njeni skladatelji raziskani"

RTV Slovenija 22.05.2023
Polona Gantar je za jubilejni cikel oddaj Iz galerije slovenskih skladateljev izbrala tiste skladatelje, ki na radijskem programu še niso bili deležni podrobnejših predstavitev. Ciklu oddaj Skladatelj tedna, imenovanih Iz galerije slovenskih… »

Organizatorji OP-ja Francije z umetno inteligenco nad žaljive komentarje proti tenisačem

RTV Slovenija 22.05.2023
Organizatorji Odprtega prvenstva Francije nameravajo tekmovalcem na turnirju ponuditi posebno tehnologijo umetne inteligence, s katero nameravajo zaščititi teniške igralce pred žaljivimi komentarji na družbenih omrežjih. V prvi tovrstni pobudi bo… »

Poziv risov: Pomagajmo Alešu #video

SiolNET 22.05.2023
Slovenska hokejska reprezentanca končuje svetovno prvenstvo elitne skupine v Rigi, na katerem je igrala tudi za nekdanjega dolgoletnega reprezentančnega branilca Aleša Kranjca, ki bije najtežjo življenjsko bitko. Najstarejši ris v Latviji Žiga… »

'EKOVANDALI' ZNOVA V AKCIJI: Uničili so znamenito Fontano di Trevi v Rimu (VIDEO)

Regional 22.05.2023
Aktivisti gibanja proti podnebnim spremembam Zadnja generacija so znova udarili z akcijo uničevanja kulturnih spomenikov, a vse kaže, da so šli tokrat predaleč, saj je italijanska politika prvič enotna v obsodbi njihovega ravnanja. Zaradi… »

Na mednarodno vesoljsko postajo prispela druga zasebna misija doslej

Dnevnik 22.05.2023
Na mednarodno vesoljsko postajo (ISS) je v nedeljo poletela druga zasebna misija v zgodovini. Na krovu vesoljske kapsule Crew Dragon podjetja SpaceX, ki se je danes uspešno priključila na ISS, so bili štirje astronavti. Misija poimenovana Ax-2 sicer… »

Le koncept? BMW bi lahko izdelal 50 serijskih.

SiolNET 22.05.2023
BMW je razkril koncept touring coupe. Čeprav koncept ni bil namenjen serijskemu vozilu, je odziv tako pozitiven, da se bodo Bavarci najbrž težko izognili vsaj maloserijski proizvodnji. BMW je leta 1998 na ceste poslal model Z3 M coupe, ki se ga je… »

Konec sage: Volkswagen je Rusom prodal svojo tovarno

SiolNET 22.05.2023
Volkswagnu je po dolgotrajnem postopku uspelo v celoti prodati svojo avtomobilsko tovarno v ruski Kalugi. Volkswagnova tovarna v Kalugi ima proizvodno zmogljivost 225 tisoč avtomobilov letno in zaposluje več kot štiri tisoč ljudi. Marca 2022, ko se je… »

NA VLAKU MU JE ZAVRELA KRI: Vinjenega razgreteža so policisti odpeljali 'na hladno'

Regional 22.05.2023
Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 609 klicev. Obravnavali so 20 prometnih nesreč z materialno škodo, pet z lažjimi poškodbami in danes zjutraj eno s hudimi… »

Vojaško osredotočanje na prihodnost

Delo 22.05.2023
V obdobju 2024–2030 bodo za vojsko namenili 413 milijard evrov. V nadaljevanju preberite: V francoski narodni skupščini so včeraj začeli razpravljati o predlogu zakona o vojaškem programiranju, po katerem naj bi od leta 2024 do 2030. za vojsko… »

Po vrhu G7: Problem Zahoda je, da noče spoznati Kitajske

Delo 22.05.2023
Zahod se nikakor ne more naučiti, da se Kitajska že ima za velesilo z jasno določeno identiteto. V nadaljevanju preberite: Čeprav je bilo vrhunsko srečanje voditeljev držav ali vlad najmočnejših gospodarstev, zbranih v skupini G7, minuli konec… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem