Arhiv novic 25.05.2023

Visokošolski sindikat uradno napovedal nadaljevanje stavke

SiolNET 25.05.2023
Visokošolski sindikat Slovenije napoveduje nadaljevanje lani začete stavke v visokem šolstvu. Prvi stavkovni dan bo v torek, 30. 5. 2023. Naslednja dva bosta v torek in sredo, 13. in 14. 6. 2023. Če bo potrebno, bomo stavko nadaljevali tudi jeseni, so… »

Višji stroški ali dobički?

RTV Slovenija 25.05.2023
Hrana je za nekatere postala neke vrste luksuz, cene rastejo, plače pa jim ne sledijo, a hkrati so nekateri slovenski izdelki na policah čez mejo cenejši. Kaj smo si glede na prihodke lahko v trgovini privoščili za 50 evrov pred desetimi leti? Tarča… »

Izginila nekdanja pevka hrvaške skupine E.T.

Necenzurirano 25.05.2023
Na Hrvaškem od včeraj pogrešajo Katarino Rautek Omazić, nekdanjo pevko priljubljene skupine Electro team (E.T.). 39-letno Katarino Rautek Omazić intenzivno iščejo tako policija kot svojci. Kot poročajo hrvaški mediji, je kontroverzna pevka… »

Ron DeSantis, razdvajajoče konservativno upanje

Delo 25.05.2023
Floridski guverner si je s kandidaturo prislužil sovraštvo Donalda Trumpa, za levico pa je še hujši od njega, toda ne za vso. V nadaljevanju preberite: DeSantis upa, da bo prepričal republikanske volivce z rezultati svojega vladanja. Prav sloves… »

Incident pred hišo britanskega premierja v Londonu

SiolNET 25.05.2023
V ograjo rezidence britanskega premierja na Downing Streetu v središču Londona je danes popoldne trčil avtomobil. Policisti so voznika aretirali zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje lastnine in nevarne vožnje, je po poročanju tujih… »

DZ potrdil zakon o infrastrukturi za alternativna goriva

SiolNET 25.05.2023
DZ je soglasno s 53 glasovi potrdil zakon o infrastrukturi za alternativna goriva in spodbujanju prehoda na alternativna goriva v prometu. Ta med drugim predvideva vzpostavitev goste javno dostopne mreže polnilne in oskrbovalne infrastrukture za… »

Dres Michaela Jordana z olimpijskih iger leta 1992 prodali za tri milijone

RTV Slovenija 25.05.2023
Le dober mesec po tem, ko so na dražbi za rekorden znesek prodali športne copate Michaela Jordana, so zdaj za njegov dres, ki ga je nosil na olimpijskih igrah leta 1992, iztržili več kot tri milijone dolarjev. Na spletni dražbi strani Goldin se je… »

Tina Turner, 1939–2023: Kraljica z dvema velikima karierama

Dnevnik 25.05.2023
Umrla je kraljica rokenrola Tina Turner. Njena dolga in uspešna kariera se je začela že konec petdesetih let prejšnjega stoletja in se po nekajletnem premoru konec sedemdesetih razpotegnila globoko v 21. stoletje. O Tini Turner smo nazadnje pisali, ko… »

Nepreslišano: Meta Černoga, novinarka

Dnevnik 25.05.2023
V medijih se že dalj časa pojavlja nova skovanka, angleško imenovana »shrinkflation« oziroma slovensko skrčflacija. Ta pojav se je zadnja leta očitno pritihotapil tudi v zdravstvo, saj bolniki za enako vsoto denarja dobimo bistveno manj. V teoriji… »

Mesec se je odzval na Kordiševe kritike

Delo 25.05.2023
Ne Mesec in ne njegova namestnica besed, četudi so bile delno neposredno usmerjene proti njima kot vladnima funkcionarjema, nista razumela kot nezaupnice. »Ne gre za taktiko, ampak za razpravo znotraj stranke. Imamo različne poglede, kot je razvidno iz… »
Pri 1zaVse uporabljamo "piškotke" za čim boljše delovanje strani,
zapomnitev uporabniških nastavitev in prikazovanje oglasov po meri.
Kliknite tukaj , če želite izvedeti več o tem, kako 1ZaVse te podatke uporablja.
Sprejmem